EXCLUSIV | Melania Medeleanu la Gândul Live, despre proiectul Zi de Bine: Când am fost la Bălăceanca cineva mi-a spus: La noi nu se uită nimeni ca la niște oameni

EXCLUSIV | Melania Medeleanu la Gândul Live, despre proiectul Zi de Bine: Când am fost la Bălăceanca cineva mi-a spus: La noi nu se uită nimeni ca la niște oameni
Publicat: 26/02/2020, 14:13
Actualizat: 26/02/2020, 18:04

Fosta jurnalistă Melania Medeleanu a povestit pentru Gândul Live cum s-a născut proiectul Zi de Bine, menit să ajute 12 cauze sociale, una pentru fiecare lună a anului.

Melania Medeleanu, invitată la Gândul Live, a explicat că s-a uitat cu atenție la cazurile sociale cu o slabă finanțare din partea statului și s-a alăturat ONG-urilor care se ocupă de astfel de cauze.

„În fiecare lună, peste 1 milion de români își serbează ziua de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă fiecare dintre ei ar da acestei aniversări un [Alt] SENS? 12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună a anului. Milioane de sărbătoriți care, de ziua lor fac cinste. Fă-ți cinste cu BINE!”, este descrierea proiectului Zi de Bine, coordonat de Melania Medeleanu.

Cum s-a născut proiectul ZI de Bine

Melania Medeleanu a povestit la Gândul Live că după 6 ani în care a coordonat proiectul Magicamp și-a dat seama că poate face mai mult bine: „Mă duceam la birou și de la o vreme nu mă mai băga nimeni în seamă. Nu mai aveam ce să lucrez. Oamenii știau atât de bine ce au de făcut încât nu mă mai băgau în seamă. Am scos nasul din ultimii mei 6 ani și am constatat că sunt o mulțime de organizații care fac o treabă extraordinară, dar asupra cărora nu am apucat să mă uit cu atenție. Și mi-am dat sema că aceste Ong-urile au nevoie de prieteni. Așa s-a născut proiectul acesta care cuprinde 12 cauze sociale”

Ce este proiectul Zi de Bine

Melania Medeleanu a explicat că în fiecare lună a anului se desfășoară activități pentru 12 cauze sociale: „Oamenii care donează întreabă ce ai făcut cu banii mei. Am conceput 12 cauze sociale, una pentru fiecare lună a anului care se implementează fiecare în 30 de zile. La finalul lunii în care te-ai născut și pentru care ai donat vei vedea rezultatele. Îmi doresc să ajungă alături de noi 500.000 de oameni care să aibă o contribuție foarte mică. Putem să mutăm munții împreună”, a subliniat Medeleanu.

Melania Medeleanu a menționat că una dintre cauzele sociale de la care oamenii îți întors des privirea este boala mintală.

Coordonatoarea proiectului a povestit că în momentul în care a fost la Bălăceanca a remarcat persoane care cu medicamentația corespunzătoare sunt persoane normale car eîși doresc să fie tratate ca atare:

„M-am uitat cu atenție spre domeniile care au parte de cea mai mică finanțare. Cauze dinspre care oamenii își întorc privirea. Sănătatea mintală este una dintre aceste cauze. Am fost la Bălăceanca. Am fost surprinsă să văd că dincolo de oamenii care nu au discernământ există o altă categorie, sunt oameni care cu medicamentație corectă sunt normali, pot fi intregați în societate. România este o țară care ne are pe toți. Îi are și pe cei care nu tolerează și pe cei care abia așteaptă să întindă mâna”, a explicat Melania Medeleanu.

Melania Medeleanu a anunțat că sănătatea mintală va fi cauza lunii aprilie:

„Când am fost la Bălăceanca cineva mi-a spus: Domnișoară, la noi nu se uită nimeni ca la niște oameni. Pentru luna aprilie o să-i facem să se simtă oameni. Nu e mare lucru să faci un om să se simtă om. Trebuie să nu te uiți ciudat la om. Ei chiar îmi spun că ei nu vor să ne filă mie de ei. Vor să fie oameni ca toți oamenii. O să mergem la teatru unde și ei vor fi oameni între oameni”.

Fosta jurnalistă a menționat că cei car evor să doneze 4 euro trebuie să trimită un SMS cu textul SUS la 8862.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer