EXCLUSIV | Eurodeputatul Clotilde Armand, la GÂNDUL LIVE: „Dorința mea este să ajung la nivel executiv, să acționez” / Cât câștigă lunar în calitate de europarlamentar

EXCLUSIV | Eurodeputatul Clotilde Armand, la GÂNDUL LIVE: „Dorința mea este să ajung la nivel executiv, să acționez” / Cât câștigă lunar în calitate de europarlamentar
Publicat: 25/02/2020, 23:07
Actualizat: 26/02/2020, 14:07

Clotilde Armand a fost invitata Emmei Zeicescu la GÂNDUL LIVE, unde a vorbit despre perspectivele unui mandat la conducerea Primăriei Sectorului 1, clasa politică și experiența de europarlamentar. 

Despre posibila demisie din funcția de europarlamentar

Sunt gata să-mi dau demisia din funcția de europarlamentar pentru a candida. Da, dorința mea e să ajung la nivel executiv, asta a fost în 20 și ceva de ani, asta am făcut, doresc să acționez.

Cseke Atilla, UDMR: Nu o să avem propunere pentru premier. Există posibilitatea pentru formarea unui guvern politic, care să dorească o majoritate, care să-și ducă mandatul până la termen, la alegerile parlamentare din toamnă sau un alt guvern care să aibă în vedere alegerile anticipate, dar aici avem decizia CCR.

Soluții pentru Sectorul 1. Ce salariu are Clotilde Armand ca europarlamentar

La Sectorul 1 o să lucrez cu echipa mea, pentru că ei știu problemele, avem 2-3 ședințe de consiliu pe lună, pentru a ameliora lucrurile în sectorul care ar trebui să arate ca o capitală europeană. Am și publicat veniturile mele, euro cu euro, am mai multe surse de venit – indemnizația, 7.000 euro pe lună, diurna – 3.000 pe lună, dar am și cheltuieli. În jur de 10.000 de euro câștig, aș spune. Dacă locuiești într-o pivniță, o să faci economii. Dacă vrei să trăiești ca un europarlamentar…

Am intrat în clasa politică nu pentru bani, ci pentru Capitală. Copilul meu nu a plecat în primul an de facultate din România. Sunt copiii mei, dar sunt copiii României, e o investiție pe care o fac, pentru că știu că am încă 40 de ani de trăit, vreau să trăiesc într-o țară frumoasă.

Bucureștenii își doresc aer curat, mai ales în Sectorul 1, unde aerul e poluat de groapa de gunoi. Avem o soluție care a fost folosită în toate capitalele Europei. Trebuie să ai o groapă de gunoi la 15 km, care e destinată doar gunoiului rezultat după sortare. Importăm gunoi din Occident. Fabricile de ciment funcționează pe baza combustibilului gunoi. Proprietarii gropilor vor în continuare un venit din business-ului cu gropile de gunoi. Cei care își gestionează sectorul nu au expertiză. E foarte simplu, să sortăm corect, să reciclăm și ce rămâne să fie dus unde nu e populație și acolo să gestionăm în mod ecologic.

Doamna Firea a prelungit autorizația de funcționare a gropii de gunoi din Chiajna pentru 10 ani. Noi ne bucuram să se termină, dar nu a găsit o alternativă, ci a prelungit totul. Prelungim fără soluții noi.

Doamna Firea are interese în Pădurea Băneasa, o sursă de oxigen, are interese uriașe. Ea semnează schimbarea destinației de spațiu verde în spațiul construibil la parcurile din sectorul 1.

Despre propunerea PSD pentru funcția de premier

Eu am înțeles că PSD nu va face nicio propunere.

Eugen Tomac, liderul PMP: Mergem la Cotroceni pentru că e nevoie să ne consultăm cu președintele, ne-a invitat la orele 18 și credem că România trebuie să aibă urgent un guvern. Sunt absolut convins că există suficient de multe opțiuni pentru a ieși din această criză în care am intrat. Nu putem provoca alegerile anticipate dacă nu există consens între partidele mai mari. Acum e nevoie de o soluție de interimat până la alegerile generale. Orice ar propune partidele, dacă nu corespund așteptărilor lui Iohannis, rămân fără implementare. Trebuie investit un guvern în cel mai scurt timp. Și criza din Europa – coronavirus – și cea internă ne obligă la o soluție rațională, la un guvern care să poată lua măsuri rapide.

Există suficienți oameni politici care au capacitate de a discuta și de a oferi soluția. Noi avem soluții pentru premier, dar nu avem voturile. Vom lua decizia după ședință, dacă celelalte partide nu vor veni cu nume, vom avea o opțiune, de dragul democrației. Știm exact ce șanse există, tocmai de aceea nu ne aventurăm.

Despre anticipate

Tehnic, sunt încă soluții apropo de anticipate. Dar toate semnele date de clasa politică sunt că nu se dorește să se ajungă acolo. Alegerile în 2 tururi au fost o luptă de a mea, m-am dus până la CCR cu ea. Va trebui să câștig eu în sectorul 1 fără această lege democratică. Sunt în PE pentru a vedea perfect cum funcționează, ca să primesc experiența tuturor primarilor. Mi-aș dori ca toți primarii din România să fie un an în PE, pentru a deveni primari și mai competenți.

Dan Barna, liderul USR,  în direct: Mandatul de la consultări este același ca de fiecare dată cu Iohannis. Vom discuta despre criza politică în care se află România. Propunerea de premier este DACIAN CIOLOȘ. Mergem să vedem care e poziția lui Iohannis față de actualul context, mai ales după decizia CCR. Pare că președintele își asumă ieșirea din criză și perspectiva anticipatelor este foarte redusă. Ambele proiecte majore ale țării, alegerile primarilor în 2 tururi și cele anticipate, sunt eșuate.

Despre criza politică actuală

România a pierdut în acest meci, clasa politică pierde din credibilitate. Sunt țările care au nevoie cel mai mult să discute de reindustrializare, strategia națională, cercetare. Dar în loc să discutăm despre prioritățile naționale, stăm într-un blocaj instituțional. Lucrurile scapă de sub control, se vede din avion. Fiecare e cu interesele lui, nu cu interesele României. Nu îmi place să fiu în mijlocul acestei clase politice. Cum ar fi să îl comentez pe Șerban Nicolae? Ce să comentez? Vă spun, nu e bine. Acest domn a spus la Euronews că politicienii corupți nu trebuie trași la răspundere.

Despre coronavirus

Nu e niciun stres special, am primit în mod responsabil niște sfaturi, niște direcții, orientări, trebuie să călătorim mai puțin dacă putem, trebuie un comportament responsabil. Nu trebuie să intrăm în panică. E un virus mai contagios, dar nu mai periculos decât altele. Trebuie să dezvoltăm un vaccin. Să câștigăm timp. Cred că ne vom obișnui cu faptul că vor fi asemenea crize, pentru că informația circulă mult mai repede decât înainte, ca și populația. Vor fi crize din acest tip. Eu cred că e posibil ca unele cazuri să fie ținute la secret. Informația va ajunge însă mai repede la oameni.

Europarlamentarul USR Clotilde Armand, jurnalista Paula Rusu și Melania Medeleanu sunt invitatele Emmei Zeicescu la ediția GÂNDUL LIVE de miercuri, 26 februarie, de la ora 11.30.

Europarlamentarul USR Clotilde Armand va dezbate printre altele, criza politică din România, dar și capitolul alegerilor locale.

Jurnalista Paula Rusu, specialistă în domeniul sănătății, va comenta ultimele evoluții ale epidemiei de coronavirus.

Marți, 25 februarie, a fost lansată Asociația ”Zi de bine”, proiectul care ajută mii de oameni. Melania Medeleanu va vorbi despre copii abandonați în spitale, despre viață și moarte, despre speranță și visuri.

Miercuri, 26 februarie, de la ora 11.30, doar la Gândul LIVE!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare