EXCLUSIV. Puya, prima reacție pentru Gândul Live, despre cei 40 de cai găsiți la Techirghiol: Voi adopta doi

Publicat: 25/01/2021, 13:50
Actualizat: 25/01/2021, 15:41

Puya, celebrul cântăreț de rap,  vorbit la Gândul Live despre cazul celor 40 de cai, gășiți la Terchirghiol, abandonați în condiții necorespunzătoare, după ce au apărut primele imagini cu aceștia, legaţi, pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol.

Puya a subliniat  atât  problema lipsei de interes din partea ONG-urilor și a autorităților, cât si despre intenția de a adopta doi cai. Cazul a fost preluat de pe pagina rapper-ului Puya.

„Nu sunt eu eroul. Omul respectiv s-a dus acolo, și-a riscat pielea. Eu le-am pus pe net. Am și un gust amar, ați discutat de ONG-uri. La un moment dat îmi spunea cineva de o asociație. Am lăsat un număr de telefon, mi-a zis că nu are timp să meargă”.

„E și multă ipocrizie”

„Fac asociații doar ca să facă bani. Cumva, cred că și aici trebuie să se facă ordine. E important că problema s-a rezolvat. Eu cu un prieten o să adoptăm doi cai. Da, deci am tot văzut lozinca asta „România, românii…stilul naționalist”. Hai să ne luăm țara înapoi. Am luat-o fizic. Am cumpărat o casă la țară cu teren de 2.500 mp. Am mai convins încă pe cineva și mai am un aliat. Poate așa o să putem să schimbăm lucrurile.

E o problemă mai mare. Țăranii noștri au fost dezlegați de pământ prin colectivizare. Nu mai vor să stea cu animalele. Dar marea majoritate iubesc animalele. Asta contează. Puterea exemplului personal”.

Puya va realiza un gest impresionant, prin adoptarea a doi cai. Acesta a subliniat că problema animalelor vine din problema oamenilor.

„Voi adopta doi cai”

„Nu știu care e procedura pentru a adopta caii, ei sunt proprietatea cuiva, când se va rezolva, dacă vrea să îi vândă o să îi cumpăr. În starea în care arată… nu dai bani mulți pe ei.

Să nu îi uităm totuși și pe oameni. Problema animalelor vine din problema oamenilor. Dacă oamenii nu au probleme, au timp să se gândească și la chestia asta. Normal că unii o duc rău și nu au timp să se preocupe. Omul cu stomacul gol nu prea stă să se gândească… Și noi suntem tot un fel de animale. Ar trebui să rezolvăm problemele de la stomac și se rezolvă și restul”.

Primăria Techirghiol a anunțat că, împreună cu Direcția Sanitar-Veterinară Constanța, cu Poliția Techirghiol, cu Poliția Locală Techirghiol și cu un medic veterinar, a reușit să strângă 35 de cai, care au ajuns în localitatea Peșterea, unde vor primi îngrijiri.

Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, a vorbit la Gândul Live despre cei 40 de cai, aparent abandonați și înfometați, gășiți la Techirghiol. După ce au apărut primele informații, potrivit cărora peste 40 de cai au fost ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare, pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol, județul Constanța.