GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, despre ce ar trebui să facă premierul în cazul lui Voiculescu: „Dacă vrei să fii respectat, iei decizia împotriva oricărei presiuni pe care o face Cioloș” /„Ciobanul din Miorița are un nou nume, Vlăduț” – VIDEO

Publicat: 12/04/2021, 19:39
Actualizat: 12/04/2021, 21:44

Liderul deputaților social-democrați Alfred Simonis a susținut în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, ediția de luni, 12 aprilie, că premierul ar trebui să îl demită pe Vlad Voiculescu. Totodată, acesta a explicat și faptul că singurul care îl mai susține pe ministrul Sănătății în păstrarea funcției este Dacian Cioloș care „șantajează” coaliția de guvernare. 

Alfred Simonis a comentat afirmațiile vicepreședintelui Dan Barna, care susținea că „trebuie să devenim bărbați de stat, nu puștani de stat”.

„Eu cred că dacă ești bărbat de stat și te numești Cîțu Florin Vasile nu faci apel la… cumva se ruga de domnul Voiculescu să demisioneze. (…) Eu cred că, dacă vrei să fii un prim-ministru respectat și cu o anumită forță de decizie, pentru că nu se poate altfel, iei decizia împotriva oricărei presiuni pe care o face Cioloș. Înțeleg că doar Cioloș îl mai susține pe Vlad Voiculescu. Și domnul Barna, domnul Cîțu și domnul Orban încearcă să-l convingă pe domnul Cioloș să renunțe dându-i-se chiar un cec în alb în privința înlocuitorului”, a declarat Alfred Simonis.

Premierul Florin Cîțu a făcut o serie de declarații duminică, 11 aprilie, despre evacuarea cu scandal a pacienților de la Spitalul „Foișor”. Acesta a fost întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după situația creată vineri, răspunsul lui fiind „este o chestiune de onoare”.

Alfred Simonis, revoltat: „Ciobanul din Miorița are un nou nume, Vlăduț”

Totodată, social-democratul susține că rezultatul alegerilor a fost furat de liberali, fapt care complică situația din prezent, când demiterea lui Vlad Voiculescu ar duce la o destabilizare a coaliției.

„Când furi rezultatul alegerilor depinzi de fiecare vot cu care te șantajează Cioloș sau Barna. Pentru că Ciuoloș are vreo 10 voturi în Camera Deputaților și Senat. Cam atâta are PLUS-ul în cadrul USR-PLUS”, a mai susținut acesta la GÂNDUL LIVE.

Alfred Simonis este de părere că Dacian Cioloș șantajează coaliția de guvernare prin retragerea sprijinului, respectiv cele 10 voturi, dacă Vlad Voiculescu este demis.

„Premierul, în primul rând, hotărăște revocare miniștilor, nu coaliția. Este adevărat că este nevoie de o discuție în coaliție. Dar de aceea este nevoie de oameni de stat (…) oameni care își pot asuma decizii riscând uneori. Această țară nu poate sta în Cioloș și Voiculescu. Nu poate să ne spună USR că pleacă de la guvernare pentru că un ministru profund incompetent, e evident pentru toată lumea, săracu e depășit complet de de ceea ce se întâmplă în ministerul Sănătății (…) De azi, de ieri, ciobanul din «Miorița» are un nou nume, Vlăduț. La fel ca ciobanul din «Miorița», domnul Voiculescu știe că vin necazurile, dar nu face nimic, însă știe că are protecție lui Cioloș și nu i se poate întâmpla nimic”, a declarat Alfred Simonis.

„Nu se poate mai rău decât Vlad Voiculescu”

„Realitatea românească ne arată că se poate întotdeauna mai rău. Totuși continui să cred că de data aceasta nu se mai poate… Mai rău decât Vlad Voiculescu…”, a mai susținut Alfred Simonis.