Florin Cîțu, despre cine ar trebui să plece după evacuarea de la Foișor: E vorba de onoare, să vedem cine mai are onoare în România

Publicat: 11/04/2021, 17:57
Actualizat: 11/04/2021, 18:12

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre evacuarea cu scandal a pacienților de la Spitalul Foișor, duminică, într-o conferință de presă. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Foișor, șeful guvernului a declarat că „este o chestiune de onoare”.

„Domnule prim-ministru, aș vrea să vă întreb, văzând acele imagini de la Spitalul Foișor, cine ar trebui, în opinia dvs. să facă un pas în spate?”, l-au întrebat jurnaliștii pe Cîțu.

Cîțu: „Să vedem dacă mai este onoare…”

Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză”, a răspuns premierul Florin Cîțu.

„Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinet o va lua doar premierul, iar aceste discuții nu se discută, ele se vor anunța”, a spus premierul, întrebat dacă are în plan remanierea lui Vlad Voiculescu, după ce ea a fost cerută din interioriul PNL.

Ping-pong cu responsabilitatea în scandalul „Foișor”

Vlad Voiculescu s-a scuzat în scandalul Foișor, spunând că toți pacienții au avut de ales dacă sunt transferați la alte spitale sau dacă merg acasă. „Discuțiile despre includerea în circuitul COVID-19 sunt de an de zile în urmă. Ministerul Sănătății a dat avizul pentru că de acele locuri depinde viața unor oameni. S-a întârziat cu acordul managerului.

Spitalul NU ESTE sub autoritatea Ministerul Sănătății, care nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării (PMB). Este regretabil ce s-a întâmplat, de la un anumit punct încolo a fost folosită o criză în scop mediatic”, a spus Voiculescu.

„Despre situația de astăzi a gestionării pandemiei de COVID-19: nu este una ușoară, am folosit cuvântul „critic”. De 3 luni de zile încercăm să găsim soluții.”, a mai declarat ministrul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase