GÂNDUL LIVE. Ce înțeleg părinții din mesajele autorităților? „S-a tot pasat pisica.” / Una spunem în declarații, alta este de fapt în realitate

Publicat: 19/10/2020, 14:46

Gabriel Chicioreanu, reprezentant al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP IP), a explicat, la GÂNDUL LIVE, că autoritățile ar fi trebuit să se pregătească mai bine pentru momentul depășirii nivelului incidenței COVID-19 care presupune trecerea școlilor în scenariul roșu și să ia măsuri anticipate, pe care să le transmită părinților din timp.

„Din păcate, ultimele două săptămâni au fost destul de ambigue în declarațiile, să spunem așa, ale oficialilor: ba „Vom face”, ba „Nu vom intra”, ba „Ajungem acolo”, însă, după cum ai observat și tu, Emma, cazurile de COVID din București au evoluat destul de alarmant, mai ales în ultima săptămână, cu sute de cazuri zilnice”, a explicat Gabriel Chicioreanu, la GÂNDUL LIVE, comentând situația din București.

În privința măsurilor restrictive și a trecerii școlilor din Capitală în scenariul roșu, o decizie este așteptată, luni, după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, de la ora 15:00. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică seara, că datele pe care le are pe mail sunt de vineri, când încă nu se atinsese pragul de 3 la mie.

„Au dat părinții de acasă laptopuri la clasă ca să se poată ține orele online”

„Din păcate, s-a tot pasat pisica de la Ministerul Educației și Cercetării la Ministerul Sănătății și viceversa sau către direcțiile de sănătate publică, neasumându-și foarte mult responsabilitatea. Important este – ok, în regulăm noi încă din primăvară am spus, ca să ne pregătim pentru toamnă, pentru ce este mai rău, pentru scenariul roșu – din păcate sunt unități de învățământ în București – deși doamna ministru spune că au ajuns peste tot tablete – sunt unități de învățământ din București unde profesorii nu au laptopuri, au dat părinții de acasă laptopuri la clasă ca să se poată ține orele online, copiii nu au pe ce să învețe de la distanță. Este o problemă, pentru ca una spunem în declarații, alta este în realitate”, a comentat Gabriel Chicioreanu.

„Pe de altă parte, ce facem de pe o zi pe alta cu părinții care mergeau la muncă? Angajatorii cât vor înțelege ei?”, a comentat reprezentantul părinților, avansând ipoteza că autoritățile ar fi amânat decizia pentru luni, când ar putea fi mai mică incidența după raportările din weekend, pentru a a avea una sau mai multe zile de respiro.

„Se știa de săptămâna trecută că acest număr de cazuri începea să crească la nivel de București și atunci se puteau lua măsuri anticipate: Bun, preconizăm că într-o săptămână sau în 10 zile vom depăși acest număr. Hai să ne pregătim din timp, nu să stăm pe ultima sută de metri să vedem ce facem”, a conchis reprezentantul părinților.

Gabriel Chicioreanu a spus, că, teoretic, părinții ar putea solicita ca cei mici să învețe online, „dar aceste lucruri nu se fac de la o săptămână la alta, de pe o zi pe alta”, și a atras atenția asupra nevoii investițiilor în această infrastructură și a pregătirii profesorilor.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA