GÂNDUL LIVE. Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de buget propus de Clotilde Armand | Sebastian Burduja: Respectarea legii nu este o chestiune de negociat

Redactor:
Alisa Ioana

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni. Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre această situație.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a vrut să desființeze mai multe instituții din cadrul autorității locale pe care o conduce fără să respecte normele elementare din administrație.

„Vorbim despre un haos administrativ care a fost generat de decizii unilaterale. În decembrie 2020, primarul a inițiat un proiect de reorganizare a primăriei: a desființat unele instituții din subordinea Consiliului Local, o parte dintre oameni i-a reangajat în aparatul primarului. În instanță s-au deschis două acțiuni, iar pe 30 martie a fost o primă pronunțare. În primă instanță s-a dispus suspendarea horătârii de Consiliu Local. Astfel, după data de 30 martie nu mai poate lua în considerare o hotărâre suspendată.

Bugetul a fost construit și dânsa se încăpățânează într-un mod pe care eu nu îl înțeleg. De trei săptămâni se încăpățânează să păstreze un proiect de buget ilegal, făcut pe o organigramă suspendată în instanță. Noi i-am spus că are obligația de a respecta decizia Tribunalului București. Astăzi a apărut motivarea. E extrem de clară și de dură, spune ce s-a întâmplat”, a declarat Sebastian Burduja.

„Administrația este complet blocată”

„Toată primăria este blocată. Au plecat destul de mulți oameni cu experiență. Administrația este complet blocată. Lumea nu mai vrea să semneze în primărie, se teme că ar putea fi trasă la răspundere pentru că nu a pus în aplicare hotărârea instanței”, a mai spus el.

Clotilde Armand: „În ultima vreme tot mai mulți liberali s-au dezlănțuit împotriva mea și a colegilor mei din USRPLUS. Un prim-ministru care se supără atunci când îi spunem adevărul în față, un liberal care ne trimite acasă atunci când vrem reforme adevărate în administrație și altul care a uitat că a fost votat să ne reprezinte la Bruxelles. Dragi colegi liberali, vă rog lăsați jocurile politicianiste la o parte și haideți să guvernăm împreună România. Acesta este angajamentul nostru în fața românilor. N-avem timp de pierdut cu aceste lupte sterile. Știu, suntem incomozi pentru că nu mai acceptăm compromisuri și combinații, suntem oameni care după 31 de ani în care politicienii au făcut politică fără să-i intereseze de cetățeni noi ne dorim o țară mai prosperă. Haideți să o reconstruim împreună, stimați colegi de coaliție. Hai să lăsăm la o parte orgoliile și să ne apucăm de muncă. E tot ce contează acum”, este mesajul postat de primarul Sectorului 1.

„Ultima frază este un fel de copy paste la ceea ce îi spunem de mai bine de două luni. Hai să lăsăm campania, politicianismele, scandalurile ieftine, hai să guvernăm și să o facem in parteneriat. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi ne-am făcut publice argumentele și respectarea legii nu e o chestiune de negociat. Sunt convins că va înțelege că avem cele mai bune intenții, spune Sebastian Burduja.

Clotilde Armand a cerut desființarea unor instituții din Primăria Sectorului 1 printr-un act neclar și fără o analiză a consecințelor – motivarea Tribunalului București

„Instanța apreciază că există o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate pe care se fundamentează actul administrativ ce face obiectul cauzei”, se arată în motivarea Tribunalului București cu privire la suspendarea deciziai de desfințarea a celor trei instituții.

Instanța mai arată că în cuprinsul actului administrativ din decembrie 2020 „se constată că există inadvertențe”

„În ce privește claritatea hotărârii atacate, se constată că există inadvertențe.

Astfel, din simpla lecturare a acesteia nu reiese care este data de la care încetează activitatea celor trei instituții.

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Fost coleg: 'Ne uitam la...
NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Răzbunarea românilor după uciderea ursului Arthur: Ratingul castelului Riegersburg a scăzut pe Google Maps
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Amenzi USTURĂTOARE dacă rupi florile la munte! Grijă mare, puțini români își permit să le...
Ce decizie a luat Kaufland România după greșelile din magazine. Clienții au 14 zile la...
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide