GÂNDUL LIVE. Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de buget propus de Clotilde Armand | Sebastian Burduja: Respectarea legii nu este o chestiune de negociat

Publicat: 19/04/2021, 21:54
Actualizat: 19/04/2021, 22:33

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni. Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre această situație.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a vrut să desființeze mai multe instituții din cadrul autorității locale pe care o conduce fără să respecte normele elementare din administrație.

„Vorbim despre un haos administrativ care a fost generat de decizii unilaterale. În decembrie 2020, primarul a inițiat un proiect de reorganizare a primăriei: a desființat unele instituții din subordinea Consiliului Local, o parte dintre oameni i-a reangajat în aparatul primarului. În instanță s-au deschis două acțiuni, iar pe 30 martie a fost o primă pronunțare. În primă instanță s-a dispus suspendarea horătârii de Consiliu Local. Astfel, după data de 30 martie nu mai poate lua în considerare o hotărâre suspendată.

Bugetul a fost construit și dânsa se încăpățânează într-un mod pe care eu nu îl înțeleg. De trei săptămâni se încăpățânează să păstreze un proiect de buget ilegal, făcut pe o organigramă suspendată în instanță. Noi i-am spus că are obligația de a respecta decizia Tribunalului București. Astăzi a apărut motivarea. E extrem de clară și de dură, spune ce s-a întâmplat”, a declarat Sebastian Burduja.

„Administrația este complet blocată”

„Toată primăria este blocată. Au plecat destul de mulți oameni cu experiență. Administrația este complet blocată. Lumea nu mai vrea să semneze în primărie, se teme că ar putea fi trasă la răspundere pentru că nu a pus în aplicare hotărârea instanței”, a mai spus el.

Clotilde Armand: „În ultima vreme tot mai mulți liberali s-au dezlănțuit împotriva mea și a colegilor mei din USRPLUS. Un prim-ministru care se supără atunci când îi spunem adevărul în față, un liberal care ne trimite acasă atunci când vrem reforme adevărate în administrație și altul care a uitat că a fost votat să ne reprezinte la Bruxelles. Dragi colegi liberali, vă rog lăsați jocurile politicianiste la o parte și haideți să guvernăm împreună România. Acesta este angajamentul nostru în fața românilor. N-avem timp de pierdut cu aceste lupte sterile. Știu, suntem incomozi pentru că nu mai acceptăm compromisuri și combinații, suntem oameni care după 31 de ani în care politicienii au făcut politică fără să-i intereseze de cetățeni noi ne dorim o țară mai prosperă. Haideți să o reconstruim împreună, stimați colegi de coaliție. Hai să lăsăm la o parte orgoliile și să ne apucăm de muncă. E tot ce contează acum”, este mesajul postat de primarul Sectorului 1.

„Ultima frază este un fel de copy paste la ceea ce îi spunem de mai bine de două luni. Hai să lăsăm campania, politicianismele, scandalurile ieftine, hai să guvernăm și să o facem in parteneriat. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi ne-am făcut publice argumentele și respectarea legii nu e o chestiune de negociat. Sunt convins că va înțelege că avem cele mai bune intenții, spune Sebastian Burduja.

Clotilde Armand a cerut desființarea unor instituții din Primăria Sectorului 1 printr-un act neclar și fără o analiză a consecințelor – motivarea Tribunalului București

„Instanța apreciază că există o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate pe care se fundamentează actul administrativ ce face obiectul cauzei”, se arată în motivarea Tribunalului București cu privire la suspendarea deciziai de desfințarea a celor trei instituții.

Instanța mai arată că în cuprinsul actului administrativ din decembrie 2020 „se constată că există inadvertențe”

„În ce privește claritatea hotărârii atacate, se constată că există inadvertențe.

Astfel, din simpla lecturare a acesteia nu reiese care este data de la care încetează activitatea celor trei instituții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine