GÂNDUL LIVE. Cristian Dima, președintele ALDE Galați: „A nominaliza un nou premier nu este un fel de mâncare pentru președinte, îi place sau nu… Este o datorie față de români”

Publicat: 21/08/2020, 13:10
Actualizat: 21/08/2020, 14:24

Cristian Dima, președintele ALDE Galați, a criticat dur, la GÂNDUL LIVE, guvernul actual, dar și pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că numește premierii după bunul plac.

„Au dreptate, trebuia să constatăm din timp haosul în care vor să arunce România. Este târziu, nu înțeleg dacă se gândește cineva la români. Am auzit-o pe diva politicii liberale, când spunea despre rațiunea…Despre a salva România, da. Când ne împrumutăm cu 1 milion de dolari pe zi, nu găsim acest lucru nicăieri în nivelul de trai. E mult prea târziu. Spunea dl parlamentar de la PSD că sigur că se poate pune în perioadă… Nu e vacanță parlamentară, nimeni nu apreciază că aleșii au renunțat la concediile cu familia. Eu nu am simțit că a fost vacanță parlamentară.

„După ce i-am lăsat nouă luni de zile să arunce România în haos…”

Să te agăți de scaun, pare cel puțin deșănțat, că vorbim de 10 zile sau nu. E penibilă această discuție. Nu vreau să mizez doar că nu sunt de acord cu dvs…După ce i-am lăsat 9 luni de zile să arunce România în haos, sigur că mai făceam economie pe starea de sănătate a românilor. Poate aceste 10 zile ne mai ajută să salvăm niște vieți.

A nominaliza un premier nu este un fel de mâncare pentru președinte. E o datorie față de români. Nu cred că opțiunea domniei sale trebuie să se interpună cu interesul românilor.

Părinții riscă să fie cercetați penal din cauza declarațiilor pe proprie răspundere?

Am văzut că există o formă de începere a școlilor. Am avut vreo 300.000 de amenzi, cele mai multe din Europa, pe starea de urgență. Am văzut încercarea disperată de a angaja cu disperare în DSP-uri. Dacă am avut doar 300.000 de amenzi, acum vom avea 2-3 milioane de cercetări pentru fapte penale. Atât timp cât părinții vor completa o declarație care poate avea suspiciunea unui aspect penal, va fi o combinație între părinți și Parchet…

Eu niciodată nu voi merge pe reaua credință, întotdeauna voi considera că părinții își iubesc cel mai mult copiii. Nu cred că vor exista cazuri semnificative, situații în care părinții vor merge să îmbolnăvească alți copii, cu bună credință.

Cred că cei care astăzi au emis acest ordin neaplicabil și teoretic nu știu că există un aviz de la medicul de familie, care are rol de aviz epidemiologic, cu care copiii încep anul școlar. Probabil nu au auzit de acesta aspect și se gândesc că trebuie cât mai multe declarații pe proprie răspundere.

E mult mai proastă abordarea. Temperatura unui copil diferă cu un grad, un grad și jumătate, în funcție de ce a făcut până la școală. Copiii sunt de un dinamism incomparabil cu adulții, e clar că ei sunt mai dinamici, vor genera mai multă căldură. Vom găsi diferențe de 2 grade. Vom bulversa pe toți cei care îi vor primi. În clasă nu va ști nimeni pe cine să primească la ore.

Nu putem glumi cu asta. În declarație părinții nu au un set de analize pe care le fac în fiecare dimineață copiilor, așa se întâmplă și cu medicul de familie, dar acesta e cu mult mai multă experiență. Mă bazez pe buna credință, pe relația de iubire dintre părinți, copii, societate.

Va fi foarte complicat să generăm acest tip de prezență la școală pe bază de declarație. După ce au alergat bine mersi, cine răspunde pentru asta? Cred că este o stupizenie să introducem această declarație. ALDE a venit cu o propunere coerentă: Putem să ne mai gândim dacă TVR poate să colaboreze pentru școala online. Să se prede ore prin intermediul TVR. Sunt multe situații, dar e clar că au ales-o pe cea mai proastă. Trebuie să plece de la guvernare. Distrug bunăstarea românilor”, a declarat Cristian Dima la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația