GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, deputat PSD: „Nu este pentru prima dată când Ludovic Orban demonstrează o crasă incompetență”

Publicat: 21/08/2020, 12:50
Actualizat: 21/08/2020, 14:22

Alfred Simonis, deputat PSD, a criticat, la GÂNDUL LIVE, guvernul Orban, în contextul depunerii moțiunii de cenzură pentru căderea cabinetului liberal.

„Nu am depus moțiune de cenzură pe perioada vacanței parlamentare, pentru că ne aflăm în sesiune extraordinară. Poate dl. Orban e în vacanță. Acest argument conform căruia în 30 de ani nu s-a depus…Asta înseamnă că nu se poate depune. E undeva interdicția?

Nu există așa ceva, vă dați seama ce ar însemna într-o țară, România, ca două luni un prim ministru înnebunește în prima zi de vacanță…Putem permite unuia să dea foc la țară? Premierul se umilește în fața Parlamentului, a PSD, rugându-ne să amânăm votul pe moțiune, ca să nu rămână șomer.

„România are nevoie de un alt guvern la Palatul Victoria”

Orice premier ar fi încercat să își demonstreze capacitatea în Parlament. Nu ar fi folosit asemenea chichițe legislative.

Atacul la CCR nu este un instrument… Să acceptăm că facem balet și să mergem mai departe. Unde ați văzut că se suspendă demersul moțiunii? Decizia CCR produce efecte pe viitor. Nu e pentru prima dată când Orban demonstrează o crasă incompetență. România are nevoie de alt guvern la Palatul Victoria, unul care să ia decizii, în an electoral. Premierul Orban, președintele Iohannis, PNL, nu fac decât să gândească toate deciziile în scop electoral, de teama consecințelor de la alegerile din 27.09.2020.

Textul de moțiune e unul foarte clar. Pe orice domeniu de activitate Orban a eșuat. A spus că în România nu sunt corecte cifrele referitor la șomaj. E o altă inepție, e suficient să vezi statisticile oficiale.

Simonis: Guvernul, incapabil să susțină mediul de afaceri

Nu este capabil să ofere sprijin pentru mediul de afaceri, pentru a dubla alocațiile, pentru a majora pensiile, deși are legi în vigoare. E practic obligat să facă asta. Nu e capabil să gestioneze criza medicală, suntem „ciuma Europei”. Să nu ne prefacem că acest guvern nu e o catastrofă pentru România.

Ce ne spun dânșii? Nu trebuia depusă moțiunea în 20 august. Asta își dorește Orban, să mai stea 10 zile la Palatul Victoria, milogindu-se? Haideți să mergem la vot, în Parlament, ca în orice democrație, guvernul e demis, președintele trebuie să găsească alt ministru. După ce va fi demis Orban, președintele va avea obligația să nu arunce țara în haos… Îl va repune pe Orban, dar dincolo de asta, măcar în ceasul al 12, după ce va fi demis, are obligația să discute la masă cu partidele.

Să aibă curajul, inteligența să ia decizii concrete pentru sprijinirea economiei și a situației medicale din țară”, a declarat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Guvernul a sesizat CCR privind existența unui conflict constituțional după depunerea moțiunii de cenzură în vacanță parlamentară. Care e procedura de soluționare

Guvernul solicită CCR să constate existența unui conflict de natură constituțională între Executiv și Parlament, după depunerea moțiunii de cenzură la adresa Cabinetului Orban în timpul vacanței parlamentare, moțiune prezentantă joi în plenul reunit.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului