GÂNDUL LIVE. Florin Vîlnei, președintele SED LEX, despre intervenția autorităților asupra unui căruțaș: În acest caz puteau să-l încătuseze sau să-l conducă la secția de poliție/ Poliția locală trebuie subordonată MAI

GÂNDUL LIVE. Florin Vîlnei, președintele SED LEX, despre intervenția autorităților asupra unui căruțaș: În acest caz puteau să-l încătuseze sau să-l conducă la secția de poliție/ Poliția locală trebuie subordonată MAI
Publicat: 09/06/2020, 14:33
Actualizat: 09/06/2020, 16:38

Florin Vîlnei, președintele SED LEX a vorbit la Gândul LIVE despre intervenția brutală în Tulcea, unde un căruțaș a fost pus la pământ și bătut de poliţişti şi jandarmi, menționând că trebuie „deținut un echilibru și aplanat un posibil conflict de către autorități”. De asemenea, domnul Vîlnei a comentat despre conflictul din orașul Murgeni, unde „intervenția este necesară”. Totodată, Florin Vîlnei a subliniat că poliția locală trebuie „subordonată MAI, nu intereselor pe plan local”.

„Avem de-a face cu oameni care nu cunosc legislația”, a declarat Florin Vîlnei, președintele SED LEX

„În acest moment s-a sesizat Parchetul pentru a se constata dacă este cazul de încălcarea procedurilor și sunt încălcate prevederi de natură penală. În acest caz puteau să-l încătuseze, să-l conducă la secție, să-i dea o citație. Pe de altă parte, faptul că s-a aruncat cu o cutie de bere în mașină, se putea face proces vebal pentru ultraj și discutăm de pe alte poziții. Avem de-a face cu oameni care nu cunosc legislația, sunt probabil în stare de ebrietate”, a declarat Florin Vîlnei, președintele SED LEX.

Întrebat despre favorurile sexuale făcute de autorități soției bărbatului bătut în Tulcea, domul Vîlnei spune că în astfel de acuzații trebuie să intervină Parchetul Militar.

„Nu vrem să se creadă că dacă avem puteri legislative, putem realiza abuzuri”, spune Florin Vîlnei

Legat de pregătirea efectivelor polițienești, Vîlnei spune că sistemul de învățământ trebuie să sufere îmbunătățiri.

„Sistemul de învățământ trebuie să sufere îmbunătățiri. Trebuie să intervenim în funcție de situațiile respective. Când ne întâlnim cu un cărutaș, trebuie să ne coborâm la acel nivel. Pe de altă parte, ca organ al statului, trebuie să dețin echilibru și să aplanez un conflict.

Nu vrem să se creadă că dacă avem puteri legislative, putem realiza abuzuri. Am spus de fiecare dată când s-au realizat abuzuri. Câtă forță putea avea căruțașul respectiv? Să nu atragem o întreagă pată asupra muncii efectivelor polițienești. Ne trebuie mai multă comunicare în spațiul public.”

Potrivit Poliției, două clanuri din orașul Murgeni s-au luat la bătaie, iar unii dintre ei s-au lovit cu săbiile și cu bâtele. Alții au tras focuri de armă. O persoană a fost călcată de o mașină. Potrivit ultimelor informații, mai multe persoane vor fi încătușate și audiate de oamenii legii. De asemenea, forțele de ordine vor extinde verificările în Murgeni pentru identificarea și prinderea tuturor celor care au fost implicați în scandal.

Florin Vîlnei, președintele SED LEX spune că în astfel de situații se justifică intervenția în forță a poliției, în cazul în care o persoana  își manifesta violența cu bâte.

„În cazul în care o persoana  își manifesta violența cu bâte, trebuie să intervenim”, a declarat Florin Vîlnei

„În acest caz ai armament în dotare. Sunt tineri politisti care nu au experiență vastă, trăiesc și cunosc comunitatea. Este incalificabil un astfel de gest, instanta își va face datoria.  Actele trebuie prezentate, dar oamenii se manifestă în functie de cine se află în fața lor, vor să arate cine deține forța. Astfel de gesturi scade autoritatea statului.

Sunt discutii diferite în functie de spetele pe care le întâlnim. În astfel de situații se justifică intervenția în forță a poliției, în cazul în care o persoana  își manifesta violența cu bâte, trebuie să intervenim, în altele trebuie să aplanăm conflictele”, a declarat Florin Vîlnei, președintele SED LEX .

Florin Vîlnei, președintele SED LEX  subliniază că poliția locală ar trebui subordonată MAI, pentru că în prezent poliția locală e condusă de comunitate și interese pe plan local.

„Poliția locală trebuie subordonată, din toate punctele de vedere, MAI”, spune Florin Vîlnei, președintele SED LEX 

„Poliția locală trebuie subordonată, din toate punctele de vedere, MAI, nu primăriei, pentru  sunt primării care ar trebui desființate, iar altele funcționeaază. Probabil peste 10-20 de ani, în orașele mai mari vom avea politie locală, dar ne trebuie educație pentru ca autoritatea locală  înțeleagă  e înființată prin lege, nu de cei care conduc comunitatea locală, fie e culoare verde sau portocaliu. Trebuie subordonat din punct de vedere operativ, nu din punct de vedere al intereselor unora sau altora, pe plan local.

S-au dat atribuții pe zonele verzi sau construcții și funcționează ca într-o societatea comercială, iar dacă nu ai o coordonare la nivel național, nu poate funcționa”.

În ceea ce privște numărul românilor întorși din Diaspora și profilul infractional al acestora, Florin Vîlnei, președintele SED LEX spune că „lucrurile sunt sub control”.

„Activitățile informativ-operative cu privire la documentarea grupuri infracționale sunt informații interne, dar lucrurile sunt sub control. În această perioadă, cât s-a stat la domiciliu, au fost multe persoane identificate pentru  erau date în urmărie generală. Nu stăm bine din punct de vedere al dotării”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă