GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director meteorologie aplicată ANM: Vremea în acest weekend va fi plăcută pe litoral / Unele zone vor fi afectate de instabilitatea atmosferică | VIDEO

Publicat: 10/07/2020, 13:21
Actualizat: 10/07/2020, 15:44

Florinela Georgescu, director meteorologie aplicată în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vorbit vineri la GÂNDUL LIVE despre evoluția vremii în weekend.

Ea a explicat că vineri și sâmbătă temperaturile vor trece de 30 de grade, însă, începând cu ziua de duminică, unele dintre regiunile țării vor fi afectate de episoade de instabilitate atmosferică.

„Veștile sunt bune pentru toată țara pentru ziua de mâine, deci cine pleacă de astăzi, poate profita până mâine seara oriunde în țară de vremea bună. Pe urmă lucrurile se mai schimbă. Este cald și frumos astăzi și mâine, în sensul că temperaturile vor urca după-amiază peste 30 de grade, dar mâine seară începe instabilitatea atmosferică. În partea de vest a țării în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi afectate regiunile vestice și nord-vestice, apoi duminică, partea de nord, centru și vest a teritoriului, cu tendințe de extindere spre regiunile extra-carpatice. Această instabilitate aduce și o scădere a valorilor termice destul de simțitoare, mai ales duminică pentru partea de vest, nord și centru, scăderea va putea fi și de 10 grade de la o zi la alta”, a explicat Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Florinela Georgescu: Veștile sunt bune pentru cei care nu suportă căldura

Florinela Georgescu a adăugat că vremea va fi foarte bună pe litoral până în a doua parte a zilei duminică, atunci când vor apărea episoade de instabilitate atmosferică.

Specialistul a explicat că temperaturile nu vor mai crește foarte mult în zilele următoare, însă persoanele care au probleme în perioadele de instabilitate atmosferică vor fi afectate.

Ea a explicat că episoade de instabilitate vor exista la 2-3 zile în următoarea perioadă.

Totodată, Florinela Georgescu le-a recomandat persoanelor care vor merge pe litoral în weekend să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Pentru cei care nu suportă căldura, acestea sunt vești bune, pentru că și mare parte a săptămânii viitoare vom avea temperaturi agreabile, în general sub 30 de grade. Pentru cei care nu suporta instabilitatea, veștile nu sunt foarte bune, pentru că vom rămâne cu acest regim al vremii, în sensul că episoadele cu instabilitate își vor face apariția o dată la 2-3 zile și rămânem cu acest regim până la finalul lunii. Cu atenția de rigoare, la mare putem merge în acest weekend pentru că în sud-est ploile e posibil să apară în a doua parte a zilei de duminică, deci cea mai mare parte a weekend-ului va fi bine pe litoral, în continuare apa rămâne caldă și temperaturile vor fi foarte agreabile. Dar, încă o dată, mare grijă, să respectăm toate sfaturile bune care ni se dau”, a spus Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase