GÂNDUL LIVE. Ion M. Ioniță, analist politic, despre dezbaterile pe tema bugetului: „Este un spectacol de proastă factură. Nu cred că mai bagă cineva în seamă aceste scene” | VIDEO

Redactor:
Daniel Matei

Analistul politic Ion M. Ioniță a vorbit marți la GÂNDUL LIVE despre dezbaterile din Parlament referitoare la legea bugetului.

Potrivit acestuia, discuțiile pe această temă au devenit mai degrabă „un spectacol de proastă factură” pe care îl susține PSD.

Acesta adaugă că PSD a început să aibă un discurs asemănător cu cel al politicienilor din AUR.

Ion M. Ioniță: Nu cred că mai bagă cineva în seamă aceste scene

Ion M. Ioniță spune că astfel de scene nu mai sunt un subiect de interes pentru cetățeni, care se confruntă cu probleme reale. El adaugă că parlamentarii deja nu mai discută despre bugetul în sine, ci cu totul alte subiecte.

„Nu mai este un joc politic, este un spectacol de proastă factură pe care îl susține în mare parte PSD, aflat în opoziție acum. Celelalte formațiuni se alătură acestui tip de show din care oamenii nu înțeleg ce se întâmplă. Nu se mai discută despre buget, despre prevederile bugetare, soluțiile de acolo, se discută despre aceste scene care apar în Parlament și nu au nicio legătură cu situația României, cu ceea ce se întâmplă în pandemie, cu legea bugetului.

Nu cred că mai bagă cineva în seamă aceste scene prea mult, oamenii au probleme reale. Pe de altă parte, cred că PSD a văzut că AUR a câștigat cu un asemenea stil de a face politică și atunci încearcă să copieze. Probabil se simt concurați, nu au alte idei mai bune și atunci s-au gândit să facă și ei ca AUR. Nu cred că este soluția, pentru că, totuși, PSD este un partid mare, care are un electorat stabil și care așteaptă altceva de la acest partid decât să se comporte ca entertainerii, cei care fac spectacol în circ sau pe stadioane. Dar întotdeauna oamenii preferă originalul în fața copiei, deci dacă vrei să copiezi ce face AUR nu o să ai același succes, pentru că ei sunt mai buni la chestia asta decât cei pe care îi copiază, evident, e stilul lor și cu asta au câștigat popularitate. Cred că PSD, din contră, ar fi mult mai bine să revină la un discurs bazat pe argumente, să combată tot ceea ce au de combătut în Parlament, dar să prezinte lucrurile într-o cu totul altă lumină, mai profesională și mai serioasă, pentru că au ce spune, dar din păcate văd că se lasă duși de același val populist”, a spus Ion M. Ioniță la GÂNDUL LIVE.

Ioniță: Acești oameni consideră că are dreptate cine strigă mai tare

Ioniță critică și concepția oamenilor politici potrivit căreia cine strigă mai tare este cel care are dreptate și deplânge lipsa argumentelor din dezbaterile parlamentare.

„Se pot folosi și cuvinte mai acide, pot să fie și critici virulente, dar trebuie să fie și argumente, nu doar să strigi. Din păcate s-a ajuns la această situație în care acești oameni consideră că are dreptate cine strigă mai tare, cine face mai multă zarvă și cine vine cu mai multe așa-zise idei de spectacol în Parlament, cu pancarte, păpuși și așa mai departe. Deci nu mai contează fondul, numai suprafața contează, să strălucească puțin, să dea din clopoței, să facă zgomot și am bifat un capitol. Din păcate, nu mai este nimic de substanță în aceste discuții”, a mai spus Ion M. Ioniță.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide