Diana Șoșoacă, ironii de la tribuna Parlamentului: ”Domnule Orban, nu știam că știți să numărați până la 1 minut”

Diana Șoșoacă, ironii de la tribuna Parlamentului: ”Domnule Orban, nu știam că știți să numărați până la 1 minut”
Foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 02/03/2021, 10:08
Actualizat: 02/03/2021, 10:09

Senatoarea Diana Sosoacă a făcut diferite afirmații, de la tribuna Parlamentului. în cadrul  dezbaterile privind Legea bugetului de stat pe 2021. O afirmație a provocat râsete în Parlament. Senatoarea a ținut să vorbească atât despre Legea bugetului de stat, cât și despre protocolul încheiat cu reprezentanții minerilor. Mai mult, Sosoacă a spus că România ar trebui să urmeze exemplul Cehiei privind anularea stării de alertă.

Senatoarea Diana Șoșoacă: Domnule Orban, nu știam că știți să numărați până la 1 minut”

Înainte de a vorbi de la tribuna Parlamentului, Ludovic Orban, i-a atras atenția că are doar 1 minut la dispoziție, pentru a vorbi în plen. Replica senatoarei nu a întârziat să apară:

”Mulțumesc, domnule Orban, nu știam că știți să numărați până la 1 minut.” – a spus Șoșoacă, provocând râsetele parlamentarilor din opoziție, PSD și AUR.

Senatoarea independentă a criticat bugetul de stat pe 2021 și lipsa prevederii în ceea ce privește  mărirea alocațiilor pentru copii – amendament cerut insistent de PSD, luni, în timpul dezbaterilor și promovat prin momente inedite.

În ceea ce privește acest buget, mă gândeam, de ce nu luați de la televiziunile particulare pe care le-ați plătit cu 70 de milioane de euro pe timp de pandemie, să le dați la copii, la alocațiile pentru copii.” – a spus Șoșoacă.

Sosoacă a vorbit și despre minerii din Valea Jiului, afirmând că protocolul încheiat cu Ministerul Muncii nu are formă juridică, dar are trei infracțiuni: înșelăciune, abuz în serviciu și deturnare de fonduri.

Seanatoarea: ”Opriți odată starea de alertă, cum a făcut Cehia!”

Senatoarea le-a cerut guvernanților să oprească starea de alertă instituită în România în contextul pandemiei de COVID-19.

„Aud aici numai non-sensuri cu privire la un buget de care cred că habar nu aveți. Opriți odată starea de alertă, cum a făcut Cehia. Dar cum să mai faceți achiziții fără licitații?!”, a susținut Sosoacă, la dezbaterile generale din plenul Legislativului.

Șoșoacă l-a anunțat public pe președintele PSD Marcel Ciolacu că este așteptat ”cu drag” la o manifestație din 7 martie, avertizându-l, totuși, că manifestanții nu vor purta mască.

Domnule Ciolacu, vă aștept cu mare drag la manifestația din 7 martie, numai că vedeți că noi nu purtăm mască. Vă mulțumesc foarte mult.” – a mai spus Șoșoacă.