GÂNDUL LIVE. Radu Bud, prefectul de Satu Mare: „Suntem în carantină. Oamenii de bună credință respectă măsurile. Le explicăm că este spre binele lor”

Redactor:
Silviu Bănilă

Radu Bud, prefectul de Satu Mare, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre măsurile de carantinare și în ce măsură le respectă cetățenii, pentru a se atinge obiectivul mult dorit: scăderea ratei de infectare cu COVID-19 în următoarele două săptămâni.

„Am intrat în carantină de la ora 00.00. Am avut județul cu cele mai puține cazuri pozitive, asta până la finalul lui august. A fost final de vacanțe, au venit mulți din străinătate. Era greu să reziști într-o insulă. A revenit această transmisie comunitară. În urmă cu o săptămână incidența era ponderată, 5,4.

În 3 zile a mai crescut. Alaltăieri erau 7,4. CNSU l-am întrunit de urgență, cu adevărat. Decizia a fost de carantinare, una bună, pentru că astăzi avem o creștere la 8,4, dar în cele 14 zile care urmează, printr-o carantinare moderată, avem 7 zile care vor fi libere: sâmbătă, dumnică, 30 noiembrie, Sfântul Andrei, 1 decembrie ZIua Națională.

Oamenii de bună credință sunt absolut de acord cu aceste măsuri. Explicăm că sunt spre binele lor. Vrem o tendință de scădere peste două săptămâni. Limităm deplasările neesențiale.

E singurul lucru ce leagă cu perioada stării de urgență – trebuie să justifici deplasarea, te gândești de două ori când pleci de acasă.”, a declarat Radu Bud la GÂNDUL LIVE.

Asistentă din Satu Mare, mesaj cutremurător transmis pentru cei care nu cred în COVID-19: „Virusul fură vieţi şi face ravagii în organism”

Dorina Tătar, o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean Satu Mare, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Una dintre colegele ei a vrut să tragă un semnal de alarmă, încercând să facă oamenii conștienți de importanța respectării măsurilor de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus.

Dorina Tătar avea 53 de ani şi era angajată ca asistentă şefă pe Secţia de hemodializă peritoneală. A stat mai bine de o săptămâna internată pe secţia de Terapie Intensivă, ba chiar a beneficiat de două transferuri de plasmă, dar fără rezultat.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Însărcinată fiind, a mers să facă o ecografie de rutină. Când a început să se...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Cât de ghinionist ești în funcție de zodie în data de 2 decembrie. Leii vor...
Inchide