Asistentă din Satu Mare, mesaj cutremurător transmis pentru cei care nu cred în COVID-19: „Virusul fură vieţi şi face ravagii în organism”

Asistentă din Satu Mare, mesaj cutremurător transmis pentru cei care nu cred în COVID-19: „Virusul fură vieţi şi face ravagii în organism”
Foto: Shutterstock
Publicat: 08/11/2020, 14:40
Actualizat: 08/11/2020, 14:45

Dorina Tătar, o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean Satu Mare, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Una dintre colegele ei a vrut să tragă un semnal de alarmă, încercând să facă oamenii conștienți de importanța respectării măsurilor de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus.

Dorina Tătar avea 53 de ani şi era angajată ca asistentă şefă pe Secţia de hemodializă peritoneală. A stat mai bine de o săptămâna internată pe secţia de Terapie Intensivă, ba chiar a beneficiat de două transferuri de plasmă, dar fără rezultat, scrie Adevărul.ro.

Femeia avea şi alte comorbidităţi, însă plecarea sa a îndurerat întregul colectiv medical. Colegii de muncă şi prietenii au transmis mesaje de durere şi condoleanţe, iar una dintre colegele Dorinei a publicat şi un mesaj de conştientizare pe reţelele de socializare

„Acesta este un mesaj pentru toţi contestatarii virusului SARS CoV-19, contestatari de orice tip, inclusiv contestatarii mijloacelor de protecţie: În noaptea care a trecut, în timp ce voi dormeaţi în paturile voastre calde, alături de familiile voastre, un suflet drag mie, a purtat o ultimă bătălie din războiul cu mult contestatul virus……bătălie în care şi-a dat ultima suflare….. Voi dormeaţi şi poate, găseaţi noi strategii sau idei de a contesta lumea medicală, dar ea, Dorina, îşi dădea ultima suflare singură, pe un pat rece de pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Satu Mare…..

Vă interesează? – NU! Din păcate, nu vă interesează! Sunteţi mult prea preocupaţi de tot felul de teorii conspiraţioniste, de avioane sau de presupuşii bani pe care îi câştigă personalul medical implicat în acest război ( a propos: să îmi arătaţi şi mie în ce conturi intră fabuloasele sume pe care le câştigăm pentru că în conturile noastre sigur nu intră!)!

„Vouă vă este egal dacă parintele/fratele/prietenul/colegul vostru trăieşte cu o zi în plus sau în minus?”

Vă invit să explicaţi familiei, prietenilor, colegilor cum că Dori nu a murit din cauza acestui virus, ci a murit din cauza comorbidităţilor! Hai, vă invit să explicaţi cum că virusul nu e atât de agresiv, ci este doar un simplu virus gripal care îngroapă o femeie de 55 de ani! Cum că totul este doar în capul nostru, a celor din sistemul sanitar, că totul este doar o manipulare josnică!!!! Dori putea să mai trăiască mult şi bine cu comorbidităţile pe care le avea! Sau vouă vă este egal dacă parintele/fratele/prietenul/ colegul vostru trăieşte cu o zi în plus sau în minus? SINCER???? – Mie nu îmi este egal!!!! Se rupe sufletul de durere în mine când ma gândesc că acest OM deosebit, care şi-a pus viaţa în slujba pacienţilor, şi-a dat ultima suflare singur!!!

Mi se rupe sufletul când ma gândesc că acest OM va merge pe ultimul drum singur pentru că şi soţul şi copilul ei sunt pozitivi, încă în izolare, iar noi nu avem voie să o însoţim pentru că avem vieţile altor oameni în grijă!!!! TU cel cu masca sub nas, sau sub bărbie sau mai rău, fără mască, TU contestatarule şi vocalule, data viitoare când mai emiţi judecăţi şi inepţii, să te gândeşti că poţi fi TU în locul Dorinei, sau oricare dintre oamenii dragi sufletului tău!

P.S. Chiar nu mai are importanţă, cel puţin pentru mine, de unde? de ce? cum? a pornit acest virus! Pentru mine este cert că există, fură vieţi şi face ravagii în organism!”, a fost mesajul asistentei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea