GÂNDUL LIVE. Schimb de replici în urma adoptării proiectului de lege care interzice referirea la identitatea de gen. Deputatul Marius Pașcan (PMP): „Copii ajung să stabilească să fie băieți sau fetițe”/ Senatorul Vlad Alexandrescu (USR): „Proiectul este o mizerie, realizată de parlamentarii care nu mai au nicio identitate”

GÂNDUL LIVE. Schimb de replici în urma adoptării proiectului de lege care interzice referirea la identitatea de gen. Deputatul Marius Pașcan (PMP): „Copii ajung să stabilească să fie băieți sau fetițe”/ Senatorul Vlad Alexandrescu (USR): „Proiectul este o mizerie, realizată de parlamentarii care nu mai au nicio identitate”
Publicat: 18/06/2020, 13:06
Actualizat: 18/06/2020, 18:33

Reacția senatorului, Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR, și  a deputatului Emil-Marius Pașcan, inițiatorul proiectului de lege, au stârnit un schimb de replici acide în ediția emisiunii de astăzi, la Gândul Live, cu privire la adoptarea de către Senat a unui amendament la Legea Educației naționale, prin care sunt intezise în școli, universități, grădinițe și toate spațiile dedicate educației ”activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Reacția mai multor profesori universitari este apăsată, mergând de la acuze de ”poliția gândirii” la ”o intruziune de tip medieval în activitatea universităților”.

Principalele schimburi de replici:

Întrebat despre un interviu în care declara că românii vor fi nevoiți să-și ceara scuze pentru ”normalitatea în care trăiesc”, Pașcan spune:

„Această discutie a pornit de la Conventia de la Istanbul și a generat această manifestare transgender. Ajung și copiii să stabilească cum este în trend, să fie băieți sau fetițe. În Statele Unite s-a ajuns la aberația să se declare în fiecare zi un alt gen. Sunt 114 de genuri fluide care sunt acceptate pe această filozofie politically correct”.

Senatorul USR a explicat că proiectul de lege este adus din neo-conservatorisumul trumpist, iar inițiativa legislativă nu este bine formulată.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „Este o problemă adusă din neo-conservatorisumul trumpist”

„Aceasta este o problemă adusă din neo-conservatorisumul trumpist. Nu stiu dacă e cazul să aducem în România unele situații și nu stiu dacă e bine formulată această inițiativă legislativă,

Genul e o categorie creată de sociologi, care cuprinde mai multe reprezentări culturale. Femeile ar trebuie să-și asume un rol, bărbatii altul, iar studiile de gen analizează relațiile de putere între cele două în societate. Este o discutie foarte larga”.

Deputatul PMP a precizat că scopul acestui proiect de lege este acela de a preveni greșelile făcute de alte state.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Noi încercăm să evităm aceste capcane făcute de alte state” 

„Această fizolofie ”transcender” se promovează în scoli, ca un copil să își aleagă sexul și relativizează  natura umană.

Noi încercăm să evităm aceste capcane făcute de alte state pornite de la politcally correct, asa cum moartea nu ne-o alegem, asa si natura biologica este dată de Dumnezeu.

Lăsați copii să își traiască ingenuitatea, iar când au discernământ să li se transmită informatia”.

Senatorul Alexandrescu a continuat discuția și a spus că PMP mizează pe emoția creată de subiect,însă realitatea este diferită, în contextul în care copii abandonati, sarcinile timpurii sunt într-un număr mare. De asemenea, proiectul de lege nu numai că neagă drepturile fundamentale ale omului, ci și dreptul la educație, la informație, la libera exprimare și libertatea academică, potrivit senatorului.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „Proiectul este  realizat

de parlamantarii PMP, care nu mai au nicio identitate”

„Proiectul este o mizerie, realizat de parlamentarii PMP, care nu mai au nicio identitate. In afară de Pascan si Lungu, toti sunt membrii PSD. În urma acelui referendum ratat de modificare a Constituției, încearcă să suscite câteva frici, legate de copii, o categorie care produce emotie, însă în realitate este o idee foarte conservatoare care se opune educatiei sexuale.

Într-o țară în care copii abandonati, sarcinile timpurii sunt într-un număr mare, realitatea este alta.

Aceasta inventată doctrină  care ar fi bagată cu forța pe gât copiilor este o fantasmă care circulă în mintea unor parlamentari triști că vor pierde orice fel de reprezentivitate.

Este un atac la comunitatea LGBT care au în mintea lor diverse reprezentări, este vorba despre homosexuali, transgenderi, care au dreptul la recunoastere. Nu se poate printr-o simplă lege să li se nege existenta și drepturile.

Neagă dreptul la educație, la informație, la libera exprimare și libertatea academică, pe  care aceasta lege și-a permis să o încalce, prin care masteratele încearca să o facă, anume domeniul identitatea de gen. Această lege este profund neconstituțională și trebuie trimisă acolo unde a venit, la lada de gunoi a istoriei.”

Întrebat despre reacția universităților, deputatul PMP spune că este surprins, pentru ca nu s-a dorit interzicerea discuțiilor de gen.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Noi nu am interzis discutile despre identitate de gen, doar răspandirea teoriei de gen sau a opiniei identității”

„Am fost surprins negativ în acest sens, pentru că noi nu am interzis discutile despre identitate de gen, doar răspandirea teoriei de gen sau a opiniei identității, în sensul că genul este diferit de conceptul biologic.

Prin extrapolarea acestei ideologi care ajunge în scoală care le transmite că își pot alege genul, sunt 114 de genuri fluide si copii nu au discernământul necesar să stabileasca ce gen au.

Este o miscare a partidului, ne-o asumăm. Noi (PMP) suntem conservatori. Noi susținem că familia traditională se formează din femeie și bărbat, în sens biblic. Vom promova aceste valori.

Uitati-vă la Bulgaria, Curtea Constitutionala a considerat  că acest relativism este un pericol pentru națiune. Mergând pe aceste degenerări, copii sunt astăzi femei, mâine sunt bărbați. În SUA, acest libertinism Trump le-a moderat”.

Senatorul USR a punctat mesajele recente ale deputaților PMP referitoare la comunitatea romă și a comunității homosexuale.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „PMP are, în ultima vreme, mesaje anti-țigănești și anti-homosexuale. Este un partid care își trăiește ultimele zile”

„USR a initiat si a promovat sistematic acest proiecte referitoare la educația sexuală și a întâmpinat opoziție din partea PMP si PNL. (…) Pe de altă parte, Conventia de la Istanbul este baza însăși a nediscriminării dintre femei și barbati, permite o întelegere mai justă a rolului femeii în societate. Este vorba despre o încercare de a menține o relație tradițională în societatea romanească.

Să nu uităm că PMP are, în ultima vreme, mesaje anti-țigănești și anti-homosexuale, un partid care eliberează astfel de mesaje în spațiul public este un partid care își trăiește ultimele zile”.

Deputatul Pașcan a negat acuzațiile aduse de senator.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Nu am promovat niciodată mesaje anti-tigănești sau împotriva minorităților homosexualilor”

„Nu am promovat niciodată mesaje anti-tigănești sau împotriva minorităților homosexualilor. Mi se pare absurd. În ceea ce privește educația sexuală trebuie dozată în raport cu vârsta. Sa nu ne batem joc de copilarie”. (…)

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, spune că partidul pe care îl reprezintă a promovat constant o agendă a drepturilor fundamentale ale omului, în timp ce celelalte partide politice au promovat o agendă a fricilor iraționale.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „Toate celelate partide au apărat o agendă absurdă a fricilor iraționale”

„USR a promovat consecvent agenda  drepturilor fundamentale ale omului. Toate celelate partide au apărat o agendă absurdă a fricilor iraționale. Domnul Pașcan amestecă copii mici , frica iratională că copii ar putea fi pervetiți. Este o născocire trumpistă. Din păcate, PSD a votat și ei această lege. PNL s-a abținut. Doar USR si minoritățile au votat împotriva. Este o lege neconstitutională care atentează la drepturile fundamentale ale omului”.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Ne manifestăm ca un partid al interselor naționale”

„Ne manifestăm ca un partid al interselor naționale și transmit colegilor din USR ca atunci cand UDMR sărbătorește uciderea românilor să nu aprobe”.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
FOTO. Dana Săvuică, imagini interzise cardiacilor, la 51 de ani! Cum arată în costum de...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Pedeapsa cu ÎNCHISOAREA pentru cei care falsifică certificatele covid! Anunţul tocmai a fost făcut
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
5 modele de mașini păguboase pe care nu trebuie să le cumperi niciodată, indiferent cât...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Noua LIMITĂ DE VITEZĂ pe autostrăzi și drumuri expres! Cu cât la oră se va...
Ce fantezii are Mihai Bendeac cu Denise Rifai. Declarații fără pic de jenă
CADRELE MEDICALE de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE, MEMORIU în urma aflării veștii că vor...
„Squid Game” a ajuns și la Kim Jong-un. Este uluitor ce a cerut dictatorul
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit și ea de COVID...
A început cel mai mare jaf din istoria României! Catastrofa care va lovi crunt toată...
Adio, divorț! Anamaria Prodan șochează întreaga lume. Mesaj impresionant: „O să-l ajutăm pe Soarele nostru”
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021