GÂNDUL LIVE: Sorin Grindeanu: Înțeleg că Vlad Voiculescu nu face nimic. A fost o prea mare încrâncenare pentru numirea lui la Sănătate / Care este ministrul apreciat de fostul premier | VIDEO

Publicat: 05/04/2021, 20:54
Actualizat: 05/04/2021, 21:40

Invitat la GÂNDUL LIVE luni, fostul premier Sorin Grindeanu a vorbit despre unii dintre membrii actualului Guvern.

Acesta a spus că îl apreciază pe actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, cu care a și fost coleg de Guvern.

„Sorin Cîmpeanu a fost coleg cu mine de Guvern, îl apreciez foarte mult. Este singurul din acest Guvern, sper să nu îi fac un rău, dar e cam singurul din acest Guvern pe care îl urmăresc foarte atent. Dincolo de faptul că sunt părinte și mă interesează ce spune. Este un om potrivit pentru funcția respectivă și cam am încredere. E cam singurul în care am încredere din acest Guvern, apropo de această bătălie cu Ministerul Sănătății”, a spus Sorin Grindeanu la GÂNDUL LIVE.

Sorin Grindeanu: Înțeleg că Vlad Voiculescu nu face nimic

În ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Grindeanu nu s-a mai declarat atât de entuziasmat. Fostul premier a făcut chiar și o paralelă între activitatea lui Nelu Tătaru, care a ocupat anterior funcția de ministru al Sănătății, cu cea a lui Voiculescu.

„Din perspectiva mea, domnul Voiculescu se află total în partea cealaltă, iar asta am spus-o de mai multe ori. Mi se pare că în ultimele patru luni de când au fost învestiți în Parlament, a urmărit doar imagine. Share-uri, like-uri pe Facebook și așa mai departe. Din păcate pentru el, a creat un nivel de așteptare destul de mare. Înțeleg că nu face nimic. Și asta nu o spun eu, chiar discut cu colegi care cunosc foarte bine Ministerul Sănătății. Nu contest că nu ar fi respins de sistem, dar mai are și o experiență de aproape un an și în 2015 când a fost ministru. Știa foarte bine unde merge. Asta cu profesionalizarea la locul de muncă pare să fie un laitmotiv în actualul Guvern, cu câteva excepții, nu cred că e cea mai bună soluție.

Dincolo de cele pe care le-am spus la moțiunea simplă din Parlament, când a plecat Nelu Tătaru stăteam undeva la 1.600 de paturi la ATI, cu perspectiva de a se duce la 1.800. Nu s-a mai făcut nimic și s-au pierdut și cele 200 de la 1.400 la 1.600. De-abia când au existat apeluri publice, ba chiar ordine din partea premierului către Vlad Voiculescu au început să se miște lucrurile, acum două săptămâni”, a spus Sorin Grindeanu.

GÂNDUL LIVE. Sorin Grindeanu: De unde aplecarea aceasta a lui Voiculescu către Sănătate?

De asemenea, Sorin Grindeanu a mai chestionat și insistența cu care Vlad Voiculescu a dorit să se ocupe de spitale, ori din funcția de ministru al Sănătății, ori din cea de viceprimar al Capitalei.

„Eu am înțeles că domnul Voiculescu nu e medic, de unde aplecarea asta? Nu e neapărat să fie medic, dar și ca viceprimar, a vizat tot sănătatea. Eu am fost viceprimar la Timișoara. Mă gândesc că poți merge pe același lucru dacă ai experiența de manager, dacă ai o expertiză știută în acel domeniu. Școala nu e în acel domeniu și așa mai departe. Nu știu de expertize fantastice ale dumnealui dinaintea apariției în politică, dar insistența USR și PLUS s-ar putea să aibă alte explicații, dincolo de cele publice. Prea mare încrâncenarea la impunerea lui Vlad Voiculescu la Sănătate, Nicușor Dan nedându-i postul de viceprimar care să răspundă, surpriză, tot de spitale. Dar pot fi doar speculații răuvoitoare”, a mai spus prim-vicepreședintele PSD la GÂNDUL LIVE.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
A treia zi de grevă la STB: Angajații și-ar putea pierde locul de muncă. Cei...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Noua ordine mondială! Cine va domina totul? Va deveni cea mai mare putere a lumii
Doliu în România. Vestea cruntă a lovit la ceas de seară. S-a stins un om...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...