Voichița Lăzureanu, prima femeie candidat la Primăria Timișoara, vorbește la GÂNDUL LIVE despre proiectele pe care vrea să le implementeze: Înființarea Intitutului Oncologic Timișoara ar fi prioritate absolută! – VIDEO

Voichița Lăzureanu, prima femeie candidat la Primăria Timișoara, vorbește la GÂNDUL LIVE despre proiectele pe care vrea să le implementeze: Înființarea Intitutului Oncologic Timișoara ar fi prioritate absolută! - VIDEO
Voichița Lăzureanu, prima femeie candidat la Primăria Timișoara, vorbește la GÂNDUL LIVE despre proiectele pe care vrea să le implementeze
Publicat: 04/09/2020, 13:25
Actualizat: 04/09/2020, 15:30

Voichița Lăzureanu, medic infecționist și coordonator al secției ATI în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, explică la GÂNDUL LIVE care sunt atuurile sale care o califică pentru funcția de primar al orașului Timișoara, dar și ce proiecte vrea să implementeze dacă va câștiga la alegerile locale 2020 de la sfârșitul lunii septembrie.

Voichița Lăzureanu, prima femeie candidat la Primăria Timișoara

„Suntem oechipă, soțul meu și cu mine, dar când este vorba de buget, de decizie, parcă doamnele sunt cele care iau deciziile cele mai bune și cele mai adaptate situației. Îmi doresc pentru Timișoara o creștere a calității vieții, în primul rând. Pentru că dacă această calitate a vieții este crescută, atunci sigur că întreaga stare de bine a noastră este mult mai bine exprimată și putem să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața. Îmi doresc un oraș mai curat, mai sănătos, mai educat, mai sportiv, mai atractiv din punct de vedere al întreprinzătorilor atât locali, cât și internaționali, un oraș turistic, mai ales un oraș tehnologizat, inovativ”, punctat candidatul la Primăria Timișoarei din partea PSD.

Cum arată primarul ideal în viziunea Voichiței Lăzureanu

„Cred că primarul trebuie să fie în primul rând cu bun simț, nu cred că este important să aruncăm cu mizerie. Fiecare dintre noi ne dorim să facem ceva bun pentru orașul în care locuim, în măsura în care reușim sau nu, rămâne de văzut. Cred că în primul rând, primarul trebuie să fie un primar manager, nu un primar politic, un primar care trebuie să fie moral, etic, responsabil, să fie eficient și mai ales corect. Cred că dacă toate aceste premze sunt realizate, nu avem de ce să fim critici unul la adresa altuia, doar critica constructivă o văd cu rost în acest caz”, a precizat Voichița Lăzureanu la GÂNDUL LIVE.

„Avem nevoie de o echipă de oameni competenți”

„Avem nevoie de o echipă de oameni competenți, care știu ce au de făcut fiecare pe bucățica lui. Nu mai putem să mergem pe metoda – primarul le știe pe toate, știe exact ce are de făcut în orice punct al orașului, în orice idee a orașului. Mai ales în parteneriat cu cetățenii pentru că ei sunt cei care știu și care gândesc fiecare în zona în care locuiesc. Și, bineînțeles, fiecare ne dorim o Timișoară mai frumoasă, mai veselă, mai sănătoasă, mai educată…”, a mai punctat aceasta.

Ce o recomandă pe Voichița Lăzureanu pentru funcția de primar al Timișoarei

„Sunt convinsă că deja au cam văzut (n.r. ceilalți candidați) cine sunt și că într-adevăr am demonstrat la nivel de spital că am făcut un management foarte bun și că am fost dați drept exemplu național. Și sunt convinsă că și în Primărie voi putea să eficientizez administrația pentru confortul cetățeanului, pentru responsabilizare cetățeanului și pentru o îmbunătățire a calității vieții. Mi-ar plcăea foarte mult să existe dezbateri directe între candidați, mi-aș dori foarte mult să vină fiecare să își expună platforma electorală, să vină cu idei noi, concrete, realizabile, nu doar cârpiri și politică de ultim moment de tipul să arătăm repede ce am făcut și ce facem ca să fie cetățeanul mulțumit că totuși s-a făcut ceva. Eu cred că Timișoara poate fi îmbunătățită și nu doar poate, trebuie, din multe aspecte, atât culturale, cât și sociale, sanitare și educative.

Cred că sunt un om de echipă, în primul rând, și îmi doresc o echipă de oameni care să fie specializați fiecare pe domeniul lui. Sunt un om moral, respectabil, sunt medic, sunt și cadru didactic, sunt mamă, sunt soție, sunt ortodoxă. Cred că toate aceste calități ale mele mă califică și mă recomandă pentru funcția de primar al Timișoarei și îmi doresc o administrație eficientă și responsabilă. (…) Valorile mele sunt atât pe parte religioasă, cât și pe parte educativă, cât și pe o moralitate, un bun simț înnăscut, crescut și însușit de-a lungul timpului pentru că în primul rând cred în bunul simț al omului și de-abia apoi putem vorbi despre responsabilitate, moralitate și politică a bunului simț”, a explicat candidatul la Primăria Timișoarei.

Proiectele pe care vrea să le implementeze

„Înființarea Intitutului Oncologic Timișoara ar fi prioritate absolută pentru că din păcate nu avem un centru oncologic, pacienții fiind nevoiți de cele mai multe ori să se îndrepte către alte centre universitare. Al doilea ar fi Piața 700, care este una emblematică a Timișoarei, mi-aș dori să o transformăm într-un agrofood, o îmbinare între mâncare proaspătă din alimentele bio care sunt de vânzare în acea piață, să existe și o parte în care poți servi masa, să te bucuri de un pahar de vin, de o bere germană, de tot ce are de oferit Timișoara ca multiculturalitate și gastronomică. Și în al treilea rând, aș vrea să punem accentul pe cultură pentru că aceasta este cea care unește. Și tot ca și multiculturalitatea timișoreană, îmi doresc o Cetate a Culturii Europene, împreună cu un Parc al Libertății Artelor, unde fiecare artă să își poată să își desfășoara activitatea atât într-un spațiu închis, cât și într-un parc”, a mai precizat Voichița Lăzureanu la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului