Lansare de carte | Părintele Necula și Părintele Doboș, despre drumul spre o viață trăită cu sens și ”Împăcarea cu tine însuți”

Lansare de carte | Părintele Necula și Părintele Doboș, despre drumul spre o viață trăită cu sens și ”Împăcarea cu tine însuți”
Publicat: 06/04/2022, 10:35

Într-o epocă a dezbinării, părintele Francisc Doboș și părintele Constantin Necula îi invită pe cititori să privească dincolo de diferențele care îi despart și să redescopere, totodată, cât de multă nevoie au unii de alții pentru a reuși să-și vindece rănile și să se împace cu ei înșiși.

Părintele Francisc Doboș și părintele Constantin Necula lansează cartea ”Împăcarea cu tine însuți”, o carte plină de lumină și înțelepciune, o carte scrisă de doi buni prieteni, care vorbesc cu inima deschisă despre fericire, iubire, iertare și drumul lor spre o viață trăită cu sens.

Cei doi oferă, de altfel, răspunsuri la întrebările care ne macină pe fiecare dintre noi, despre împăcarea cu trecutul, dar și despre viitorul copiilor noștri, despre viața veșnică, dar și despre clipa noastră de aici și de acum.

Cu fiecare întrebare, părintele Francisc Doboș și părintele Constantin Necula îi invită pe cititori să mai facă un pas pe drumul spre împăcarea cu sine, un drum dificil care nu trebuie parcurs în singurătate, ci într-o însoțire permanentă cu semenii și cu Dumnezeu.

Părintele Francisc Doboș și părintele Constantin Necula lansează cartea ”Împăcarea cu tine însuți”

Când omul se redescoperă pe sine este o lucrare cu Dumnezeu”

”Când omul se redescoperă pe sine, nu este doar o lucrare cu el, este o lucrare cu Dumnezeu. Nu este doar descoperire de sine sau dezvoltare personală, este îndumnezeire”, spune părintele Francisc Doboș, iar părintele Constantin Necula avertizează că oamenii ”se pierd”, adeseori, fără a conștientiza că ”suntem în barca Celui care nu ne lasă să ne scufundăm”.

”Ne pierdem adesea, dacă nu mereu! Și nu doar pe noi, ci și răbdarea, cumpătul, încrederea, iubirea, speranța. Avem nevoie întotdeauna să conștientizăm că suntem în barca Celui care nu ne lasă să ne scufundăm”, îndeamnă părintele Constantin Necula.

”Trăim o criză de umanitate adevărată. Și de speranță. Avem nevoie de mult mai puțin pentru a fi fericiți. Pentru fericirea noastră, nu cantitatea este elementul, ci intensitatea trăirilor și a profunzimii relațiilor noastre”

Părintele Francisc Doboș

”Împăcarea cu tine însuți”, o carte scrisă de doi buni prieteni

Părintele Doboș este preot romano-catolic, absolvent al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași și al Universității Pontificale Urbaniana Santa-Croce din Roma.

Paroh al Bisericii Sacré Coeur din București, dar și responsabil al oficiului de Evanghelizare și Promovare Umană, Părintele Francisc Doboș este o voce caldă și înțelegătoare care ajunge cu ușurință în inima oamenilor, purtând un mesaj al speranței și compasiunii. Predicile sale pline de înțelepciune și umor sunt, întotdeauna, adevărate lecții de echilibru, propovăduind o credință activă și o raportare rațională la realitățile contemporane.

Părintele Necula este preot ortodox, doctor în teologie, conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și autorul a numeroase volume de predici, de studii și articole.

A publicat studii în română, franceză, italiană și germană și a participat la peste 400 de conferințe în țară și în străinătate. Părintele Necula are o activitate impresionantă și este îndrăgit de public pentru modul nonconformist și accesibil în care reușește să transmită mai departe bogăția de cunoaștere și înțelepciune acumulată în decursul anilor.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult