Alertă în Spania. O bombă a fost descoperită la o unitate militară din Madrid

Alertă în Spania. O bombă a fost descoperită la o unitate militară din Madrid
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01/12/2022, 14:38

Este alertă la baza aeriană Torrejón de Ardoz din Madrid, Spania, după ce forțele de securitate au detectat joi dimineață un pachet cu bombă trimis prin poștă.

Acesta este al treilea astfel de pachet descoperit în Spania, după cel trimis miercuri Ambasadei Ucrainei la Madrid și altul trimis unei companii din Zaragoza care produce echipamente militare.

Ministerul spaniol de Interne susține că pachetul a fost detectat de sistemele de securitate din cadrul bazei aeriene între 03:00 și 04:00 dimineață. Pachetul a fost analizat cu ajutorul unui scanner cu raze X, constantându-se că acesta ar putea conține un mecanism de detonare, motiv pentru care au fost sesizate Garda Civilă şi Poliţia Naţională, care au venit la bază pentru a securiza zona. Ministerul spaniol al Apărării a confirmat informaţiile, adăugând că nu au existat pagube materiale sau victime, potrivit ziare.com.

Coletul este analizat de către autoritățile spaniole, care încearcă, în același timp, să afle proveniența acestuia.

Poliţia se teme că pe parcursul zilei vor apărea noi pachete în diferite locaţii de pe teritoriul spaniol.

Al treilea astfel de incident înregistrat în Spania

O explozie s-a produs miercuri la Ambasada Ucrainei din Madrid. Aceasta a avut loc în momentul în care un angajat a deschis o scrisoare capcană.

Ministerul spaniol de Interne a anunțat, printr-un comunicat de presă, că o explozie a avut loc la Ambasada Ucrainei din Madrid.

Conform publicației TeleMadrid, plicul trebuia să ajungă la ambasador, însă nu a fost trecut prin scanner. Se pare că în scrisoarea respectivă fusese introdus un dispozitiv exploziv artizanal.

O persoană este uşor rănită și se află la spital, a precizat ministerul.

Poliţia naţională spaniolă a anunţat că un dispozitiv a explodat la ambasadă şi că investighează cazul.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba, a declarat despre angajatul rănit: „Viața lui nu este în pericol”. Acesta a adăugat că nu a mai fost nimeni altcineva rănit.

Ulterior, un pachet similar a fost trimis și către compania Instalaza din Zaragoza.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase