Doliu în lumea modei! Celebrul designer spaniol Paco Rabanne A MURIT la vârsta de 88 de ani

Doliu în lumea modei! Celebrul designer spaniol Paco Rabanne A MURIT la vârsta de 88 de ani
Paco Rabanne /Sursa FOTO: Profimedia
Publicat: 03/02/2023, 16:24
Actualizat: 03/02/2023, 18:30

Creatorul de modă basc Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut sub numele de Paco Rabanne, a murit vineri, la vârsta de 88 de ani, potrivit unui comunicat al grupului spaniol Puig.

Paco Rabanne, designerul de origine spaniolă și care a avut cele mai bine vândute parfumuri, a murit la vârsta de 88 de ani în Portsall, Franța.

Moartea lui a fost confirmată de grupul spaniol Puig, care controlează casa de modă și afacerea cu parfumuri Paco Rabanne.

”Paco Rabanne a făcut transgresiunea magnetică. Cine altcineva ar putea determina femeile pariziene să ceară rochii din plastic și metal? Cine, în afară de Paco Rabanne, și-ar putea imagina un parfum numit Calandre – cuvântul înseamnă „grătar de automobile” – și să-l transforme într-un reper iconic al feminității moderne?”, a spus José Manuel Albesa, președintele diviziei de modă și frumusețe Puig.

”Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație. Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”, este postarea făcută pe pagina oficială de Instagram a lui Paco Rabanne.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Paco Rabanne (@pacorabanne)

Cine a fost Paco Rabanne

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase