Donald Trump vorbește răspicat despre introducerea pedepsei capitale pentru traficanții de droguri: „Nu știu dacă această țară este pregătită, dar cred că este o discuție la care ar trebui să începem să ne gândim”

Redactor:
Cristina Andrei
Donald Trump vorbește răspicat despre introducerea pedepsei capitale pentru traficanții de droguri: „Nu știu dacă această țară este pregătită, dar cred că este o discuție la care ar trebui să începem să ne gândim”
Detalii pe Gândul.

 

Evenimentul a fost organizat pentru susținerea republicanului Rick Saccone, care candidează într-un district pe care Trump l-a câștigat cu peste 20 de puncte la alegerile din 2016. Președintele SUA l-a elogiat la Saccone, catalogându-l drept un om care știe „lucruri pe care alți oameni nu le știu” și a vorbit și despre aspectul fizic al celor doi candidați, spunând despre colegul său de partid că este „chipeș”, scrie The Guardian. 

Trump s-a referit, însă, destul de curprinzător la pedeapsa cu moartea, confirmând zvonurile potrivit cărora ar putea propune aplicarea acestei sancțiuni pentru traficanții de droguri, susținând un lung discurs în care a elogiat sistemul de justiție din China. Președintele SUA  a subliniat că aceștia au avut la un moment dat probleme cu opioidele, cazuri „devastatoare” și a argumentat că nu e drept ca traficanții să fie tratați mai indulgent decât criminalii: „Dacă cineva împușcă pe cineva sau omoară pe cineva, primește pedeapsa cu moartea. Însă un traficant de droguri va omorî 2.000 sau 5.000 de oameni în timpul vieții sale”, a explicat magnatul, admițând și că acest concept este unul foarte controversat: „Nu știu dacă această țară este pregătită, dar cred că este o discuție la care ar trebui să începem să ne gândim”. 

Acest discurs a marcat cele mai explicite declarații publice pe subiectul pedepsei capitale, cu toate că este cunoscut faptul că Trump l-a elogiat anterior pe președintele filipinez Rodrigo Duterte care a condus o campanie similară. 

Ulterior, Donald Trump a anunțat și care este sloganul cu care va candida la următoarele alegeri din SUA: „Keep America Great” („Să păstrăm America grozavă”), dat fiind faptul că, spune el, deja a reușit să transforme SUA într-o țară minunată. 

 

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide