Două partide germane susțin legalizarea cannabisului

Două partide germane susțin legalizarea cannabisului
Publicat: 14/05/2015, 09:19
Actualizat: 07/04/2019, 01:53

Purtătorii de cuvânt pe probleme economice ai CDU, Joachim Pfeiffer, și Verzilor, Dieter Janecek, au declarat la postul public de televiziune ARD că în opinia lor nu mai are sens ca deținerea sau comercializarea cannabisului să fie sancțională penal.

„În fiecare an, cheltuim între unul și două miliarde de euro pentru a pedepsi consumatorii, deși adevărata crimă organizată ar trebui să fie în centrul eforturilor noastre”, au scris ei într-un document.

Cei doi politicieni consideră că o piață a cannabisului reglementată de stat ar aduce venituri din taxe cuprinse între unul și două miliarde de euro anual, potrivit exemplelor din țări care au liberalizat cu succes cannabisul.

Institutul pentru Economia Germană (IdW) estimează chiar că legalizarea cannabisului ar putea aduce la bugetul statului 3,5 miliarde de euro anual.

Dar parlamentarii au subliniat că legea va trebui să protejeze tinerii. „În loc să le spunem tinerilor adulți că sunt infractori, ar trebui să ne implicăm într-un dialog mai productiv cu potențialii consumatori printr-un program de prevenție mai bine finanțat”, au scris ei.