Ministrul de externe nu vrea ca Austria să le mai dea copiilor români aceeași alocație pe care o primesc copiii austriecilor

Redactor:
Catalina Mihai
Ministrul de externe nu vrea ca Austria să le mai dea copiilor români aceeași alocație pe care o primesc copiii austriecilor
Ministrul austriac de externe nu vrea să le mai dea copiilor români aceeași alocație pe care o primesc copiii austriecilor

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, dorește o reformă rapidă a sistemelor sociale în UE, afirmația sa apărând în contextul discuțiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai căror părinți, cetățeni UE, muncesc în această țară, scrie Die Krone.

Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF că pentru doi copii români, ai căror părinți muncesc în Austria, statul austriac oferă lunar aproximativ 300 de euro. „Suma aproape corespunde unui salariu mediu din România”, a spus Sebastian Kurz.

Șeful diplomației (ÖVP) dorește ca valoarea alocațiilor acordate de Austria să corespundă celei din statul de unde provin părinții copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plăti aproximativ 300 de euro pentru doi copii români ai căror părinți muncesc în Austria, ci doar circa 30 de euro.

„Suntem de aceeași părere cu britanicii: Marea Britanie dorește reforme în cadrul UE și asta trebuie să se întâmple rapid”, a spus Sebastian Kurz.

Ministrul Muncii, Rudolf Hundstorfer (SPÖ), a criticat poziția lui Kurz, prin urmare coaliția de guvernare va purta discuții în această vară pentru a ajunge la un punct de vedere comun asupra acestui subiect.

Publicația Heute prezintă nivelul indemnizațiilor pentru copii din țările UE. În Danemarca indemnizația este de 197 de euro, în Germania de 184 de euro iar în Austria de 160 de euro. Cel mai puțin primește un copil din Grecia – 5 euro. Pe penultimul loc se află România, cu o alocație de 9 euro (publicația nu precizează faptul că a fost promulgată o lege de dublare a sumei).

Ministerul de Finanțe a precizat, răspunzând unei întrebări parlamentare, că Viena a dat, în 2013, indemnizații pentru copiii străinilor care muncesc în Austria în valoare de 206 milioane de euro, în creștere față de 2010, când au fost trimise 150 de milioane de euro. Cei mai mulți bani au ajuns în Ungaria – 65 de milioane de euro. În Slovacia au ajuns 48 de milioane de euro, în Polonia – 31 de milioane, în Slovenia – 13 milioane de euro și în România – 11 milioane de euro.

 

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
S-a aflat cu cât vor crește pensiile în 2021! Anunțul momentului
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o MALADIE și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Dezvăluirile Andreei Berecleanu despre plecarea de la Antena 1
Inchide