Noi imagini alarmante din satelit arată că Phenianul urmărește un „program agresiv” pentru contrucția primului SUBMARIN cu rachete nucleare

Noi imagini alarmante din satelit arată că Phenianul urmărește un „program agresiv pentru contrucția primului SUBMARIN cu rachete nucleare
Publicat: 17/11/2017, 10:00
Actualizat: 18/04/2018, 02:05

Institutul 38 North, cu sediul la Washington, desfășoară activități în cadrul unui proiect de monitorizare pentru Coreea de Nord. Potrivit unor imagini obținute începând din 5 noiembrie, a fost observată o activitate specifică la șantierul naval Sinpo South.

„Prezența a ceea ce par a fi secțiuni ale corpului de presiune al submarinului aflat în șantier sugerează construirea unui nou submarin, posibil submarinul SINPO-C cu rachete balistice – varianta dezvoltată a submarinului experimental cu rachete balistice SINPO”, se arată într-un raport al institutului.

VEZI AICI IMAGINILE SURPRINSE DIN SATELIT CARE ARATĂ CĂ PHENIANUL URMĂREȘTE UN„PROGRAM AGRESIV” PENTRU CONSTRUCȚIA PRIMULUI SUBMARIN CU RACHETE NUCLEARE

Raportul mai arată că, pe durata anului 2017, au avut loc transferuri continue de piese și componente între două hale de construcție aflate în apropierea șantierului naval.

Imaginile din satelit au arătat două obiecte circulare mari care ar putea fi secțiuni ale submarinului, indicând tototdată continuarea testelor pentru un mecanism de lansare a rachetelor balistice dintr-un submarin.

Regimul de la Phenian nu a mai efectuat niciun test nuclear sau cu rachete balistice de peste 60 de zile, de la testarea unei rachete cu rază medie de acțiune deasupra Japoniei în luna septembrie.

Recent, Coreea de Nord și-a reafirmat dorința de a-și consolida puterea nucleară pentru a răspunde la acțiunile ostile ale Statelor Unite. Regimul Kim Jong-Un nu a ținut cont de sancțiunile ONU și de presiunea internațională și a continuat să-și dezvolte programele nucleare și balistice, fiind în posesia unor rachete despre care se presupune că au potențialul de a atinge teritoriul SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase