Papa Francisc a revenit în Cetatea Vaticanului după operația la colon

Papa Francisc a revenit în Cetatea Vaticanului după operația la colon
Papa Francisc / Sursă Foto: flickr.com - Ilustrativ
Publicat: 14/07/2021, 16:18
Suveranul Pontif s-a întors miercuri, 14 iulie 2021, în Cetatea Vaticanului în urma opeerațieei la colon din 4 iulie la spitalul ”A. Gemelli” din Roma. Potrivit vaticannews, înainte de a reveni la reședința sa, pontiful a făcut o vizită de rugăciune și mulțumire la icoana Fecioarei Maria din bazilica Santa Maria Maggiore. În după-amiaza zilei precedente, papa a făcut o vizită micilor pacienți de la secția de oncologie pediatrică a spitalului în care era internat.

Miercuri, 14 iulie 2021, în jurul orei 10.30, Sfântul Părinte a fost externat din Policlinica Universitară ”A. Gemelli” din Roma: a confirmat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Papa a ajuns în Cetatea Vaticanului în jurul orei 12.00

Înainte de a se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta”, papa a mers la bazilica Santa Maria Maggiore unde, în fața icoanei Fecioarei Maria ”Salua Populi Romani”, a mulțumit pentru buna reușită a intervenției chirurgicale la care a fost supus în 4 iulie. Totodată, papa s-a rugat pentru toți bolnavii, în special pentru cei pe care i-a întâlnit în zilele de spitalizare. Pontiful a ajuns în Cetatea Vaticanului în jurul orei 12.00.

Marți, papa făcuse o vizită la secția de Oncologie pediatrică, situată la etajul 10 al Policlinicii ”A. Gemelli” din Roma, unde se află internat: a informat printr-o comunicare directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Vizita acestuia a avut loc în contextul unui concert de muzică, susținut în secția de oncologie de Ambrogio Sparagna și Orchestra Populară Italiană. Ansamblul muzical italian au organizat un proiect de 15 concerte, sub genericul ”Eco der core” (Ecoul inimii), realizat de Fundația Muzică pentru Roma în colaborare cu asociația Caritas Roma. Concertul de marți era în program la ora 16.30 chiar la spitalul ”A. Gemelli”, la mică distanță, practic, de camera în care este internat papa Francisc. Imediat ce s-a terminat concertul, pontiful s-a prezentat în secția de oncologie pentru a saluta fetițele, băiețeii și părinții care în aceste zile i-au transmis, la rândul lor, afecțiunea și susținerea.

Vizita Suveranului Pontif de marți la micii pacienți ai secției de oncologie are loc la două zile după ce, duminica trecută, la rugăciunea ”Angelus”, papa a vrut să aibă alături de sine, la balconul etajului 10 al spitalului, câțiva copii bolnavi și însoțitorii lor. Papa a reluat cu acea ocazie întrebarea care ajunge la inima omului de orice religie și de orice convingere: ”Doamne, de ce suferă copiii?”

Pe 31 mai 2013 și pe 29 mai 2015, papa primise în capela Casei ”Sfânta Marta” din Cetatea Vaticanului un grup de copii afectați de patologii grave. Aceeași întrebare a marcat scurta sa reflecție de la acele întâlniri, spunând că este o întrebare ce conduce la un mister, la misterul Sfintei Treimi și al Euharistiei. Dar dacă întrebarea este destinată să rămână fără un răspuns pe înțelesul omului, rămâne întotdeauna spațiu pentru rugăciune și pentru a trimite spre cer frământarea ei. ”Nu vă fie teamă”, spunea atunci papa Francisc, ”să-l întrebați, chiar să-l provocați pe Domnul: de ce? Poate că nu va veni nicio explicație, dar privirea sa de Tată îți va da tăria de a merge mai departe. Unica explicație pe care va putea să ți-o dea este aceasta: Chiar și Fiul meu a suferit. Dar aceste cuvinte sunt explicație, pe când lucrul cel mai important este privirea. Aici stă puterea voastră: privirea iubitoare a Tatălui. Voi ați putea să vă întrebați: Dar cum, Dumneavoastră care sunteți episcop, care ați făcut atâtea studii de teologie, nu aveți nimic mai mult să ne spuneți? Nu”, a răspuns papa, ”doar atât: putem intra în mister dacă Tatăl ne privește cu iubire”.

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Adevărul despre Pfizer! Informația care dă totul peste cap. Ce efecte are, de fapt, pe...
De la 1 august se schimbă regulile. Ce spun medicii de familie
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...