Papa Francisc a revenit în Cetatea Vaticanului după operația la colon

Papa Francisc a revenit în Cetatea Vaticanului după operația la colon
Papa Francisc / Sursă Foto: flickr.com - Ilustrativ
Publicat: 14/07/2021, 16:18
Suveranul Pontif s-a întors miercuri, 14 iulie 2021, în Cetatea Vaticanului în urma opeerațieei la colon din 4 iulie la spitalul ”A. Gemelli” din Roma. Potrivit vaticannews, înainte de a reveni la reședința sa, pontiful a făcut o vizită de rugăciune și mulțumire la icoana Fecioarei Maria din bazilica Santa Maria Maggiore. În după-amiaza zilei precedente, papa a făcut o vizită micilor pacienți de la secția de oncologie pediatrică a spitalului în care era internat.

Miercuri, 14 iulie 2021, în jurul orei 10.30, Sfântul Părinte a fost externat din Policlinica Universitară ”A. Gemelli” din Roma: a confirmat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Papa a ajuns în Cetatea Vaticanului în jurul orei 12.00

Înainte de a se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta”, papa a mers la bazilica Santa Maria Maggiore unde, în fața icoanei Fecioarei Maria ”Salua Populi Romani”, a mulțumit pentru buna reușită a intervenției chirurgicale la care a fost supus în 4 iulie. Totodată, papa s-a rugat pentru toți bolnavii, în special pentru cei pe care i-a întâlnit în zilele de spitalizare. Pontiful a ajuns în Cetatea Vaticanului în jurul orei 12.00.

Marți, papa făcuse o vizită la secția de Oncologie pediatrică, situată la etajul 10 al Policlinicii ”A. Gemelli” din Roma, unde se află internat: a informat printr-o comunicare directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Vizita acestuia a avut loc în contextul unui concert de muzică, susținut în secția de oncologie de Ambrogio Sparagna și Orchestra Populară Italiană. Ansamblul muzical italian au organizat un proiect de 15 concerte, sub genericul ”Eco der core” (Ecoul inimii), realizat de Fundația Muzică pentru Roma în colaborare cu asociația Caritas Roma. Concertul de marți era în program la ora 16.30 chiar la spitalul ”A. Gemelli”, la mică distanță, practic, de camera în care este internat papa Francisc. Imediat ce s-a terminat concertul, pontiful s-a prezentat în secția de oncologie pentru a saluta fetițele, băiețeii și părinții care în aceste zile i-au transmis, la rândul lor, afecțiunea și susținerea.

Vizita Suveranului Pontif de marți la micii pacienți ai secției de oncologie are loc la două zile după ce, duminica trecută, la rugăciunea ”Angelus”, papa a vrut să aibă alături de sine, la balconul etajului 10 al spitalului, câțiva copii bolnavi și însoțitorii lor. Papa a reluat cu acea ocazie întrebarea care ajunge la inima omului de orice religie și de orice convingere: ”Doamne, de ce suferă copiii?”

Pe 31 mai 2013 și pe 29 mai 2015, papa primise în capela Casei ”Sfânta Marta” din Cetatea Vaticanului un grup de copii afectați de patologii grave. Aceeași întrebare a marcat scurta sa reflecție de la acele întâlniri, spunând că este o întrebare ce conduce la un mister, la misterul Sfintei Treimi și al Euharistiei. Dar dacă întrebarea este destinată să rămână fără un răspuns pe înțelesul omului, rămâne întotdeauna spațiu pentru rugăciune și pentru a trimite spre cer frământarea ei. ”Nu vă fie teamă”, spunea atunci papa Francisc, ”să-l întrebați, chiar să-l provocați pe Domnul: de ce? Poate că nu va veni nicio explicație, dar privirea sa de Tată îți va da tăria de a merge mai departe. Unica explicație pe care va putea să ți-o dea este aceasta: Chiar și Fiul meu a suferit. Dar aceste cuvinte sunt explicație, pe când lucrul cel mai important este privirea. Aici stă puterea voastră: privirea iubitoare a Tatălui. Voi ați putea să vă întrebați: Dar cum, Dumneavoastră care sunteți episcop, care ați făcut atâtea studii de teologie, nu aveți nimic mai mult să ne spuneți? Nu”, a răspuns papa, ”doar atât: putem intra în mister dacă Tatăl ne privește cu iubire”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă... O dispariție fulgerătoare
Vine al treilea Război Mondial!? Europa se zguduie din temelii: Ne vom apăra cu toate...
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii