Primarul din New York: „De noaptea trecută suntem în stare de război cu Iranul”/ Măsuri drastice de securitate în orașele americane: „Spuneți ceva dacă vedeți ceva!”

Primarul din New York: De noaptea trecută suntem în stare de război cu Iranul/ Măsuri drastice de securitate în orașele americane: Spuneți ceva dacă vedeți ceva!
Publicat: 04/01/2020, 12:57

Chad Wolf, secretar interimar al Departamentului pentru Securitate Internă din SUA, a declarat că lucrează cu oficiali din polițiile locale și cu alte autorități din toată țara și că este gata să răspundă oricăror amenințări, deși momentan nu a fost detectată încă o amenințare concretă.

În New York, primarul Bill de Blasio a anunțat că s-a consultat cu oficialii orașului despre măsurile pe care departamentul de poliție le va lua pentru a proteja locațiile cheie „împotriva oricărei tentative a Iranului sau a aliaților teroriști de a riposta împotriva Americii”, relatează theguardian.com.

„De noaptea trecută suntem efectiv într-o stare de război cu Iranul”, a declarat de Blasio pentru MSNBC. „Aceasta este o altă realitate cu care ne confruntăm acum. O amenințare mult mai organizată”, a adăugat primarul NYC, citat de newsweek.com.

De Blasio a susținut că Iranul și „numeroșii săi agenți” au planificat atacuri în SUA „cu ani în urmă”. El a subliniat că, deși nu se așteaptă neapărat să existe atacuri teroriste în New York în timpul „primei runde” a unui răspuns iranian, la un moment dat „grupurile de reprezentanți iranieni” vor putea efectua atacuri.

Comisarul de poliție din New York, Dermot Shea, spune că: „NYPD continuă să monitorizeze îndeaproape evenimentele din Iran și din întreaga regiune. Deși nu există amenințări specifice / credibile la adresa #NYC, am alocat resurse suplimentare pentru locațiile cheie”. „Ca întotdeauna, dacă vedeți ceva, spuneți autorităților”, a încheiat el.

Los Angeles, un oraș în care care locuiesc într-o proporție mare cetățeni american-iranieni, a emis și o alertă la câteva ore după atacul american asupra lui Qassem Suleimani, cerând „fiecărui locuitor să spună ceva dacă vede ceva”.

„Deși nu există o amenințare credibilă pentru Los Angeles, LAPD monitorizează evenimentele în desfășurare în Iran. Vom continua să comunicăm cu partenerii locali, federali și internaționali cu privire la orice informații semnificative care apar”

Avertismentele au venit în timp ce departamentul de stat american a cerut cetățenilor SUA să părăsească Irakul „imediat”.

Ambasada SUA la Bagdad, care a fost atacată de miliții susținuți de Iran și de alți protestatari la începutul acestei săptămâni, este închisă și toate serviciile consulare au fost suspendate.