SĂNĂTATE. Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE): Apelurile mele către Comisia Europeană pentru un Program de Sănătate independent au avut efectul așteptat. Salut alocarea a 9,4 miliarde de euro pentru un nou Program de Sănătate independent

SĂNĂTATE. Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE): Apelurile mele către Comisia Europeană pentru un Program de Sănătate independent au avut efectul așteptat. Salut alocarea a 9,4 miliarde de euro pentru un nou Program de Sănătate independent
Sănătate. Eurodeputat PNL, Cristian Bușoi. Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 28/05/2020, 10:59
Actualizat: 12/06/2020, 16:33

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), raportorul Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021-2027, salută alocarea a 9,4 miliarde de euro pentru un nou Program de Sănătate independent, un program de care va beneficia cetățenii europeni. Apelurile eurodeputatului Cristian Bușoi au fost astfel  ascultate de Comisia Europeană. EU4Healh este un program care va investi în infrastructura de sănătate și în confruntarea cu amenințările de sănătate publică.

Eurodeputatul anunță printr-un comunicat de presă că vocea cetățenilor europeni și apelurile acestuia către Comisia Europeană au avut efectul așteptat, fiind alocați 9,4 miliarde de euro pentru un nou Program de Sănătate independent.

Programul de Sănătate al UE 2021-2027, Health4EU, o prioritate în Uniunea Europeană, fiind alocați 9,4 miliarde de euro. Apelurile eurodeputatului Cristian Bușoi au avut efectul așteptat

„În sfârșit, Sănătatea a devenit o prioritate în UE. Salut alocarea a 9,4 miliarde de euro pentru un nou Program de Sănătate independent 9,4 miliarde de euro pentru sănătatea cetățenilor europeni. Este una dintre cele mai bune investiții ale UE, anunțată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ieri, în plenul Parlamentului European.

Acești bani vor finanța un nou Program de Sănătate, solid și independent, Health4EU. Avem astfel dovada că vocea cetățenilor europeni este ascultată, iar apelurile mele către Comisia Europeană pentru un Program de Sănătate independent, mai bine finanțat și cu obiective mai ambițioase au avut efectul așteptat” .

Eurodeputatul PNL afirmă că EU4Healh, cu un buget mai mare decât cel al Fondului Social European Plus, va fi folositor în confruntarea cu amenințările de sănătate publică. EU4Healh va ajuta  la consolidarea programelor de Sănătate și Cercetare cheie, precum rescEU și Horizon Europe.

EU4Healh, un program care va investi în infrastructura de sănătate și în confruntarea cu amenințările de sănătate publică

„Este clar acum că Sănătatea a devenit o prioritate pentru Europa. Finanțarea propusă pentru EU4Health – de peste 9 miliarde de euro – cu mult peste bugetul actual alocat Sănătății prin Fondul Social European Plus, de 473 de milioane de euro, ne va ajuta mult mai bine în confruntarea cu epidemiile, virusurile și alte amenințări de sănătate publică de care ne-am putea lovi în viitor.

EU4Healh va investi în infrastructura de sănătate și în pregătirea pentru criză. Va sprijini dezvoltarea unui mecanism european de producere, procurare și gestionare a produselor esențiale în criză: de la medicamente, vaccinuri și materii prime pentru dezvoltarea acestora, până la aparate pentru diagnostic, ventilatoare și echipamente de protecție pentru cadrele medicale. Vom avea astfel un nou cadru de comunicare a riscurilor la nivelul întregii UE, care să acopere toate etapele unei crize. Noul program va ajuta și la consolidarea programelor de Sănătate și Cercetare cheie, precum rescEU și Horizon Europe.

Cu ajutorul acestui program, Europa va avea și o mai bună capacitate pentru prevenirea și supravegherea bolilor și colaborarea transfrontalieră în domeniul sănătății. Cancerul, hepatitele, bolile respiratorii, cardiovasculare sau neurodegenerative sunt provocări care nu cunosc granițe și nu țin cont de statutul social. De aceea este important ca Sănătatea și, implicit, Cercetarea pentru Sănătate să fie în centrul agendei Uniunii Europene”.

Health4Eu va finanța  programe de formare a personalului medical și va investi în transformarea digitală a sectorului Sănătății

„Health4Eu va finanța și programe de formare a personalului medical și va investi în transformarea digitală a sectorului Sănătății, precum și în implementarea infrastructurilor digitale interoperabile, inclusiv pentru cercetare și schimb de date.
Garantarea sănătății este un drept fundamental al cetățenilor și cea mai puternică armă pentru un viitor mai bun, o Europă mai competitivă și mai prosperă. Sunt convins că EU4Health ne va ajuta pe toți să facem față mai ușor provocărilor de sănătate și să ținem Europa unită și puternică”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului