• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Româncă SECHESTRATĂ în „Orașul tuturor EXCESELOR”. Ideea GENIALĂ care a ajutat POLIȚIA să o găsească

Româncă SECHESTRATĂ în „Orașul tuturor EXCESELOR”. Ideea GENIALĂ care a ajutat POLIȚIA să o găsească
Tânără româncă, sechestrată de un proxenet și obligată să se prostitueze, eliberată de Poliția catalană în orașul La Jonquera. Vezi cum a reușit tânăra să ceară ajutor

Poliția catalană a primit luni o informație de la Roma, prin rețeaua Interpol, fiind avertizată cu privire la răpirea unei românce care locuia în Italia.

„Victima a trimis o fotografie cu strada, făcută de la fereastra apartamentului unde era reținută, pe baza căreia anchetatorii au reușit să stabilească adresa și să o elibereze,” a precizat într-un comunicat Poliția din Catalonia.

După ce au descins la adresa pe care au identificat-o din imagine, agenții diviziei de Investigații Criminale din Gerona au arestat un bărbat de 38 de ani de naționalitate română și investighează alte două femei, de asemenea, de naționalitate română, în vârstă de 25 și 28 de ani, sub acuzația de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, detenție ilegală și amenințări, scrie cotidianul catalan Diari de Girona.

Tânăra sechestrată a povestit polițiștilor că a cunoscut prin Facebook un bărbat de care s-a îndrăgostit și care a convins-o să plece din Italia în provincia spaniolă Girona.

Orașul La Jonquera este notoriu pentru viața de noapte, fiind supranumit și „orașul tuturor exceselor”.  Prostituatele din La Jonquera, multe dintre ele venite din România, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Brazilia sau chiar Nigeria, sunt adesea aduse în Spania de grupări mafiote specializate în exploatarea de ființe umane. Poliția locală are în vedere mai mulți români și bulgari care controlează mare parte din prostituția practicată în acea zonă.

 

Inchide