SUA VS RUSIA în spațiul aerian. Manevre PERICULOASE deasupra Mării Baltice

Redactor:
Mihai Draghici
SUA VS RUSIA în spațiul aerian. Manevre PERICULOASE deasupra Mării Baltice
VIDEO: Un avion de vânătoare rus a efectuat o manevră periculoasă în timpul interceptării unei aeronave americane, deasupra Mării Baltice, acuză Departamentul Apărării din Statele Unite. Marți, 29 ianuarie, un avion american EP-3 Aries care zbura în spațiul aerian deasupra Mării Negre a fost interceptat de un avion rus Su-27

Un avion de vânătoare rus a efectuat o manevră periculoasă în timpul interceptării unei aeronave americane, deasupra Mării Baltice, acuză Departamentul Apărării din Statele Unite. 

 

Imaginile au fost filmate dintr-o aeronavă cargo a Rusiei. Un F-15 al armatei Statelor Unite a fost atacat de un avion rusesc de vânătoare. Aparatul de zbor american face parte dintr-o escadrilă NATO, detașată în zona Mării Baltice. Avionul rusesc s-a apropiat foarte mult de cel american și a făcut o manevră bruscă la stânga. Avionul american nu a avut altă opțiune decât să se îndepărteze. 

Nu este primul incident în care un avion rus Suhoi Su-27 se apropie periculos de o aeronavă americană. În ultima perioadă spațiul aerian a reprezentat un ring al șicanelor pentru aparatele de zbor ale celor două țări.

Un avion din SUA EP-3 Aries care zbura în spațiul aerian deasupra Mării Negre ar fi fost interceptat de un avion rus Su-27. Această interacțiune este considerată ca fiind nesigură din cauza faptului că avionul Su-27 s-a apropiat la doar 1,5 metri și a trecut direct prin fața traiectoriei aeronavei americane.

„Marți, 29 ianuarie, un avion american EP-3 Aries care zbura în spațiul aerian deasupra Mării Negre a fost interceptat de un avion rus Su-27. Această interacțiune este considerată ca fiind nesigură din cauza faptului că avionul Su-27 s-a apropiat la doar 1,5 metri și a trecut direct prin fața traiectoriei aeronavei EP-3, care a fost nevoită să zboare prin fumul avionului Su-27. Interceptarea a durat două ore și 40 de minute”, anunță Flota a VI-a a Forțelor Navale americane.

„Armata rusă are dreptul să efectueze operațiuni în spațiul aerian internațional, dar trebuie să respecte standardele internaționale de securitate și să evite astfel de incidente, inclusiv Acordul de evitare a incidentelor în apele internaționale din anul 1972. Acțiunile nesigure sporesc riscul unor interpretări greșite și a unor coliziuni în aer. Avionul american zbura în conformitate cu reglementările internaționale și nu a provocat activitățile ruse”, subliniază Flota a VI-a a Forțelor Navale americane.

În noiembrie 2018, un alt avion rus Su-27 s-a apropiat periculos de un avion SUA EP-3 în spațiul internațional al Mării Negre.

 

Inchide