SUPERPUTERE, LOVITĂ DE COVID 19. Numărul decedaților crește de la oră la oră

Redactor:
Gandul
SUPERPUTERE, LOVITĂ DE COVID 19. Numărul decedaților crește de la oră la oră
Omenirea, amenințată de un nou virus, transmis de pangolini

Miercuri, 25 martie 2020, pe teritoriul SUA, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus ajungea la 1.031, în condițiile în care, cu câteva ore înainte de difuzarea bilanțului, totalul morților puse pe seama COVID-19 era de 827.

Potrivit unui bilanț al Universităţii Johns Hopkins, citat de AFP și preluat de Agerpres, numărul cazurilor de îmbolnăviri ajungea la 68.572

În prezent, Statele Unite ale Americii se situează pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate de Covid-19, după Italia şi China.

Potrivit specialiștilor, totalul celor infectați este mult mai mare, ceea ce înseamnă că numărul deceselor înregistrate ar fi mai mic decât în realitate.

Statul New York este unul dintre cele mai afectate, fiind înregistrate 280 de decese în oraşul New York de la izbucnirea epidemiei în centrul Chinei, la sfârşitul lunii decembrie.

Conform unei estimări comunicate Congresului american la începutul acestei luni, între 70 şi 150 de milioane de persoane ar putea fi în cele din urmă infectate în Statele Unite, cu aproximativ 327 de milioane de locuitori.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Inchide