Vicepremierul maghiar: ”Autonomia rămâne un scop, de ea depinde supraviețuirea noastră”

Vicepremierul maghiar: ''Autonomia rămâne un scop, de ea depinde supraviețuirea noastră''
Publicat: 20/03/2017, 15:36
Actualizat: 20/03/2017, 16:43

Vorbind în cadrul unei lansări a ultimelor volume ale unei publicații intitulate „Drepturile minorităților, reprezentarea grupurilor de interese, autonomie”, Semjen a afirmat că autonomia este atât un scop, cât și o viziune pentru viitorul etnicilor ungari.

El a adăugat că etnicii maghiari care trăiesc dincolo de frontieră nu trebuie să-și abandoneze niciodată solicitările pentru autonomie.

Abilitatea minorităților ungare de a impune interesele lor depinde de succesul partidelor politice ale etnicilor maghiari, a spus Semjen.

El a susținut că intereselor maghiarilor ar putea fi apărate în străinătate dacă partidele ungare sunt reprezentate în Parlamentul statului în cauză, la nivel guvernamental local sau preiau funcții în cadrul Guvernului.

Ungaria este de părere că reprezentarea etnicilor maghiari ar trebui să fie pe cât de omogenă posibil. Dacă există unitate, există și succes, a spus Semjen.

Aceasta este în mod deosebit important în alegerile parlamentare. Etnici maghiari nu și-ar putea permite să aibă partide ce nu au așteptări realiste de a câștiga scaune în Parlament în cadrul alegerilor.

Semjen a adăugat că pe lângă reprezentarea intereselor în comunitatea maghiară locală, partidele etnice ungare au de asemenea responsabilitatea de a avea un mesaj clar și acceptabil pentru majoritatea națiunii. Acesta a menționat că Alianța maghiarilor din Vojvodina Hungarians, din Serbia, este un exemplu al etnicilor ungari ce îndeplinesc această condiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase