Zborul spaţial Virgin Galactic va fi transmis în direct. La bordul navei se va afla și miliardarul Richard Branson

Zborul spaţial Virgin Galactic va fi transmis în direct. La bordul navei se va afla și miliardarul Richard Branson
Foto: Virgin Galactic - Facebook
Publicat: 09/07/2021, 13:37

Zborul spaţial Virgin Galactic va fi transmis online. La bord se vor afla șase oameni, printre care și Richard Branson, fondatorul Virgin Group (70 de ani).

Vehiculul VSS Unity SpaceShipTwo al Virgin Galactic va fi pornit duminică, ora 16:00.

Transmisiunea în direct va începe la ora 15:00, pe site-ul companiei, pe Twitter, YouTube şi Facebook.

VSS Unity va fi transportat de portavionul VMS Eve. La o altitudine de 15.000 de metri, VSS Unity va continua zborul pe cont propriu în spaţiul suborbital. Eve şi Unity vor reveni împreună pentru aterizarea la Spaceport America.

Misiunea “Unity 22” va duce 6 oameni în spațiu, între care doi piloți și patru specialiști care  fac parte din personalul Virgin Galactic.

Pe lângă Sir Richard Branson și cei doi piloți, Dave Mackay și Michael Masucci, ceilalți pasageri sunt: Sirisha Bandla, Vice President of Government Affairs and Research Operations, Beth Moses, Chief Astronaut Instructor, Colin Bennett, Lead Operations Engineer.

Cât va dura misiunea

Misiunea ar trebui să dureze în jur de 90 de minute.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, vrea să conducă propria rachetă în spaţiu pe 20 iulie, din Texas.

Săptămâna aceasta, Branson a declarat că este nerăbdător să ajungă în spaţiu şi că nu există o rivalitate în acest sens cu Jeff Bezos.

Bezos nu a comentat cu privire la zborul britanicului.

Compania Virgin Galactic, înfiinţată de Richard Branson, anunțase în luna mai că a primit aprobarea din partea Administraţiei Federale a Aviaţiei (Federal Aviation Administration – FAA) din Statele Unite pentru a trimite oameni în spaţiu.

Virgin Galactic a finalizat al treilea zbor spaţial de succes în luna mai, în New Mexico. Nava spaţială, VSS Unity, transporta astronauţii CJ Sturckow şi Dave Mackay şi a fost ridicată la o altitudine de 55,45 mile de avionul VMS Eve. A fost pilotat de Kelly Latimer şi Michael Masucci. Călătoria a făcut din Sturckow prima persoană care a zburat vreodată în spaţiu din trei state diferite şi a făcut din New Mexico al treilea stat american care a lansat oamenii în spaţiul cosmic.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult