• Publicat:
IT&C

Angajatul-surpriză al Google. Se va ocupa de relația cu autoritățile de reglementare

Angajatul-surpriză al Google. Se va ocupa de relația cu autoritățile de reglementare
Google a angajat un fost consilier pentru securitate națională de la Casa Albă, Caroline Atkinson, pentru a conduce departamentul de strategie globală, gigantul din industria Internetului având nevoie de un mediator în relațiile cu autoritățile de reglementare din întreaga lume, relatează Bloomberg.

Atkinson, în vârstă de 63 de ani, fost consilier adjunct pentru Securitate Națională la Casa Albă, a demisionat în decembrie, renunțând la rolul de emisar american la G20, în care negocia acorduri internaționale majore.

Google, divizie a grupului Alphabet, este ținta unor investigații din partea autorităților federale americane și a celor europene, care analizează cu atenție influența tot mai mare a companiei pe piața telefoanelor mobile și a căutării pe Internet.

„Caroline este un diplomat și un mediator respectat la nivel internațional și suntem încântați să avem un astfel de lider care să conducă echipa de strategie globală”, a declarat juristul general al Google, Kent Walker.

Atkinson a lucrat anterior la Consiliul pentru Securitate Națională, FMI și Departamentul Trezoreriei, precum și la compania de consultanță Stonebridge International.

Ea a fost angajată de administrația Obama în iunie 2013.

Inchide