Asustek va lansa primul său Chromebook în a doua parte a acestui an

Redactor:
Adrian Popa
Asustek va lansa primul său Chromebook în a doua parte a acestui an
Asustek (ASUS) a anunțat că va lansa un Chromebook (laptop cu sistem de operare Chrome OS dezvoltat de Google) în a doua parte a acestui an.

Asustek (ASUS) a anunțat că va lansa un Chromebook (laptop cu sistem de operare Chrome OS dezvoltat de Google) în a doua parte a acestui an. Directorul executiv al companiei taiwaneze, Jerry Shen, crede că aceste dispozitive vor începe să se bucure de popularitate în 2014, nu neaparat pe segmentul consumatorilor, ci în educație, în sectorul public și în cel de afaceri.

Printre marii producători care oferă de deja Chromebook-uri se numără HP, Acer și Samsung. Companiile încearcă să dezvolte noi linii de produse prin care să contrabalanseze declinul pieței de PC-uri cu Windows, care a înregistrat o scădere de 14% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2012, potrivit firmei de cercetare a pieței IDC.

Vânzările mai slabe de pe segmentul de computere personale au fost compensate la Asustek de performanțele bune ale companiei pe segmentul de tablete. În primul trimestru al acestui an compania a ocupat poziția a treia în clasamentul global al producătorilor de tablete, după Apple și Samsung.

Profitul net al Asustek a crescut în perioada ianuarie – martie 2013 cu 21%, iar vânzările cu 16%, comparativ cu primul trimestru al anului trecut. 

 

Inchide