Care a fost cea mai mare tranzacție online făcută de un român în 2016

Redactor:
Anca Olteanu
Care a fost cea mai mare tranzacție online făcută de un român în 2016
Valoarea integrală a sumelor achitate digital în 2016 a crescut cu aproape 40% comparativ cu anul precedent, cumulând 200 de milioane de euro, potrivit datelor Netopia mobilPay, procesatorul de plăți electronice de pe piața locală.

Potrivit datelor Netopia, în ceea ce privește valoarea medie achitată per tranzacție online, aceasta a fost de 230 de lei, echivalentă cu cea raportată în 2015.

Cele mai mari tranzacții procesate de Netopia mobilPay, în 2016, sunt reprezentate de o plată de 20.000 de euro pentru o vacanță în Thailanda, urmată de plăți pentru taxe și impozite în valoare de 15.000, respectiv 14.000 de euro.

Alte tranzacții de ordinul miilor de euro procesate de companie în 2016 au fost în valoare de 8.000 de euro pentru un tuning de mașină, respectiv 7.500 de euro pentru o donație către un ONG.

Compania a raportat un avans important și pe nișa plăților prin SMS, menținându-și poziția de lider, cu o cotă de piață de peste 60% în 2016. Dacă în 2015 românii realizaseră 1,5 milioane de plăți prin mesaje telefonice scrise, anul trecut acestea s-au dublat, la 3 milioane de tranzacții.

Aproximativ 43% din plățile digitale procesate de companie au fost făcute de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, 26% de către persoane cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, în timp ce tinerii de 18-24 de ani reprezintă 15% din total. Tranzacțiile au fost făcute preponderent de bărbați, în timp ce femeile au avut o pondere de 38%. Datele companiei mai arată că, în lunile noiembrie și decembrie, perioade cu vârf de vânzări în e-commerce, ponderea plăților făcute de bărbați a crescut la 68%.

Ponderea plăților online cu cardul în București versus restul țării a scăzut cu 8 puncte procentuale în 2016, până la 42%, față de anul anterior, deși numărul lor a rămas constant, ceea ce denotă că apetitul pentru plățile online crește și în provincie. Cluj-Napoca se află pe locul al doilea în clasament, cu 10% din plățile digitale din întreaga țară. Ultima poziție a podiumului este ocupată de Brașov și Timișoara, fiecare cu circa 5% din tranzacții, spune Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

În ceea ce privește valoarea plăților făcute prin aplicația mobilPay Wallet în 2016, aceasta s-a situat la 850.000 de euro, fiind de trei ori mai mare față de cea înregistrată anul precedent. De asemenea, suma medie achitată cu portofelul digital mobilPay Wallet anul trecut a fost de aproximativ 85 de lei, iar plata medie achitată la hipermarketuri partenere a fost de circa 21 de lei.

Conform datelor Netopia mobilPay, tranzacțiile în Bitcoin, în 2016, au înregistrat o valoare de 300.000 de euro, iar suma medie achitată cu Bitcoin a fost de circa 400 de lei.

Netopia mobilPay a intermediat în 2016 peste 7 milioane de tranzacții electronice, din care 4,2 milioane online, respectiv 3 milioane prin SMS-uri. Compania a înregistrat, astfel, o creștere cu 75% comparativ cu 2015, când intermediase un total de 4 milioane de plăți online și mobile.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi! O nouă TAXĂ pentru conducătorii auto din România. Iată pentru ce!
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cătălin Scărlătescu a făcut SCANDAL la Chefi la Cuțite. Ce l-a enervat peste măsură: ‘Facem...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide