Cât costă și ce știe să facă noul iPhone. PLUS: Noutățile Apple de la lansarea de miercuri de la San Francisco

Cât costă și ce știe să facă noul iPhone. PLUS: Noutățile Apple de la lansarea de miercuri de la San Francisco
Publicat: 10/09/2015, 08:43

Compania a introdus nouă noi telefoane, iPhone 6S și iPhone 6S Plus, asemănătoare cu predecesoarele lor, dar care includ noi funcții.

În urma prezentării, acțiunile Apple au scăzut cu până la 2%.

Noul iPhone 6S, cu un ecran de 4,7 inci, și iPhone 6S Plus, cu ecran de 5,5 inci, sunt prevăzute cu tehnologia Apple 3D Touch. O versiune anterioară este cunoscută ca Force Touch pe dispozitivele Apple Watch, care oferă o funcționalitate variată bazată pe cât de ferm este presat ecranul.

Telefoanele sunt echipate cu cipuri A9 de 64 de biți, o funcție îmbunătățită de citire a amprentei Touch ID pentru Apple Pay, precum și cu o cameră foto posterioară de 12 megapixeli, care captează cu 50% mai mulți pixeli decât predecesoarea sa.

Telefonul iPhone 6S vor fi comercializate la un preț de 199 de dolari în cazul contractelor cu un operator de telefonie, iar iPhone 6S Plus la 299 de dolari, aceleași prețuri ca și iPhone 6S și iPhone 6S Plus, atunci când au fost lansate acum un an. Prețurile modelelor vechi vor fi reduse cu 100 de dolari.

Apple a mai anunțat propriul program de instalare pentru achiziția iPhone-urilor, similar cu programele oferite de operatori mari precum T-Mobile și Verizon, astfel că utilizatorii vor putea cumpăra anual un nou iPhone.

O altă funcție nouă pentru iPhone este „Live Photos”, prin care fotografiile încep să se miște ca și când ar fi video, atunci când utilizatorul apasă ecranul timp de câteva secunde.

Vicepreședintele Apple pentru marketing, Phil Schiller, a spus că nu este vorba despre imagini video, chiar dacă telefoanele pot filma, ci despre fotografii cu lungă expunere, care redau mișcarea la fel ca GIF-urile.

Apple a prezentat miercuri și cea mai mare tabletă produsă până acum, iPad Pro, țintind piața office. Tableta, cu ecran de 12,9 inci, funcționează cu softuri profesionale Microsoft și Adobe Systems.

Compania va mai oferi două accesorii pentru tabletă, Apple Pencil și o nouă tastatură care se atașează la iPad Pro la fel ca în cazul tastaturii pentru tableta Surface a Microsoft. Apple Pencil va avea un preț de 99 de dolari, iar tastatura de 199 de dolari.

Prețul iPad Pro pornește de la 799 de dolari și ajunge la 1.000 de dolari în cazul modelelor cu capacitate mai mare de stocare.

Noul Apple TV va fi comercializat cu prețuri cuprinse între 149 de dolari și 199 de dolari, în funcție de nivelul de stocare a datelor. Prețul este aproape dublu față de generația anterioară de televizioare, care sunt vândute în prezent la 69 de dolari, după ce compania a redus în martie prețul de la 99 de dolari.

Versiunea nouă a Apple TV, disponibilă de la sfârșitul lunii octombrie, va fi compatibilă cu Siri și va avea o mică telecomandă pentru senzorii de mișcare. Siri interacționează cu subsolul ecranului la comanda utilizatorului. Siri va putea efectua căutări în aplicațiile video, între care Hulu, HBO, Netflix și Showtime, pentru găsirea programelor de vizionat. Dispozitivul permite utilizatorilor să joace jocuri video.

Apple TV este lansat cu propriul sistem de operare, care permite dezvoltatorilor să construiască aplicații pentru televiziune.

Compania a prezentat și noi aplicații destinate Apple Watch, precum aplicația de monitorizare a sănătății Airstrip, care permite medicilor să monitorizeze de la distanță funcțiile vitale ale pacienților.

La timp pentru sezonul sărbătorilor, Apple intenționează să lanseze noi curele din piele pentru smartwatch, în parteneriat cu brandul parizian de lux Hermes.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine