Cât la sută din plățile online sunt realizate de pe smartphone-uri. „Totul se întâmplă în ritmul ales de utilizatori”

Redactor:
Emil Popescu
Cât la sută din plățile online sunt realizate de pe smartphone-uri. „Totul se întâmplă în ritmul ales de utilizatori”
Circa 30% din plățile online cu cardul realizate de consumatorii români sunt făcute de pe telefoane inteligente și tablete, ponderea fiind mai mare față de cea de 20% înregistrată în septembrie 2014.

„Majoritatea lor sunt realizate de pe smartphone-uri și tablete cu sistem de operare Android, de către locuitorii Capitalei”, arată NETOPIA mobilPay, liderul plăților electronice și mobile din România.

Din totalul tranzacțiilor mobile procesate de companie în primele opt luni ale anului, una din 5 a fost făcută de pe tablete, iar restul de pe telefoane smart.

„Mobilitatea este o nevoie tot mai evidentă pentru românii din mediul urban. Observăm cum, de la lună la lună, tot mai mulți aleg să plătească de pe telefon. E rapid, simplu, totul se întâmplă în ritmul și momentul ales de ei. Dacă acum câțiva ani, mobilul era viitorul, astăzi a început să fie prezentul. Iar cifrele sunt cel mai bun indicator. Peste 40% dintre cei care plătesc cu telefonul sunt utilizatori fideli, care o fac cu regularitate”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

Peste 50% din plățile mobile realizate în România sunt făcute de locuitorii Capitalei, următoarele orașe în care se plătește frecvent de pe mobil fiind Cluj-Napoca și Timișoara, fiecare cu un aport de până la 5%. În ceea ce privește suma medie cheltuită de pe telefon, acesta se ridică, în prezent, la 150 lei.

Referitor la dispozitivele mobile de pe care se realizează plățile, cele mai folosite sunt device-urile care rulează Android, în proporție de 60%, urmate de dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS (35%) și, pe ultimele locuri, de cele care rulează Windows Phone, Blackberry și Firefox OS – (5%).

Românii folosesc, în general, rețelele WiFi de Internet pentru tranzacții, doar 30% utilizând datele mobile pentru achiziții.

Inchide