• Publicat:
  • Actualizat:
IT&C

Câte zile trebuie să muncească un român pentru a-și cumpăra un iPhone 11 Pro. Un elvețian lucrează doar 4,8 zile – INFOGRAFIC

Câte zile trebuie să muncească un român pentru a-și cumpăra un iPhone 11 Pro. Un elvețian lucrează doar 4,8 zile – INFOGRAFIC
Un român trebuie să muncească 36,4 zile pentru a-și cumpăra un iPhone 11 Pro. Prin comparație, un elvețian lucrează doar 4,8 zile, arată o analiză a site-ului de discount-uri Picodi.com.

Analiza a fost făcută pentru modelul iPhone 11 Pro de 64 GB. Acesta are, în magazinele din țara noastră, prețuri cuprinse între 5.400 și 5.700 de lei, potrivit unei analize Go4it.ro.

Picodi.com a luat în calcul prețul de 5.400 de lei. Un salariu mediu net este, potrivit Institutului Național de Statistică, de 3.119 de lei în România. Astfel, un român trebuie să lucreze 36,4 zile pentru a-și putea permite achiziționarea noului iPhone. În analiză nu s-au luat în calcul, evident, alte cheltuieli de zi cu zi.

Cetățenii din Elveția, SUA și Luxemburg trebuie să muncească cel mai puțin pentru a-și cumpăra noul dispozitiv: 4,8 zile, 5,8 zile, respectiv 6,7 zile.

Dintre statele analizate, cel mai mult trebuie să muncească un ucrainean. Un locuitor obișnuit din această țară lucrează 96,7 zile pentru un iPhone 11 Pro de 64 GB.

Sursa: Picodi.com

×
Inchide