Silviu Bănilă
05.11.2014
IT&C

Ce semnificație are ora afișată pe telefoanele iPhone din reclame. Ca de obicei, Steve Jobs a avut un rol esențial în asta

Ce semnificație are ora afișată pe telefoanele iPhone din reclame. Ca de obicei, Steve Jobs a avut un rol esențial în asta
Telefoanele mobile iPhone și tabletele iPad din reclamele Apple au ora setată la 9:41 AM. Care este explicația?

În trecut, iPhone-urile afișau ora 9:42, semnificând momentul în care Steve Jobs a prezentat pentru prima oară terminalul respectiv, în ianuarie 2007. Schimbarea a fost făcută în 2010, când Steve Jobs a prezentat tableta iPad tot dimineața, la ora 9:41. Momentul a marcat „trecerea” la ora amintită, prezentă în toate reclamele Apple, fie că este vorba de iPad sau iPhone.

Potrivit publicației The Atlantic, fostul șef al diviziei de dezvoltare a sistemul de operare iOS, Scott Forstall, a explicat în 2010 cum Apple își lansează produsele la ore fixe.

„Dacă dorim ca produsul să fie dezvăluit la 40 de minute de la debutul prezentării, o să respectăm acest timp”, a explicat Forstall. „Când apare imaginea terminalului pe ecran, ne dorim ca acesta să afișeze o oră apropiată de cea de pe gadget-urile oamenilor din sală. Știm însă că nu ne putem încadra mereu în cele 40 de minute. Tocmai de aceea, pentru iPhone folosim un interval de aproximativ 42 de minute și pentru iPad, unul de 41 de minute. Acesta este secretul nostru – sincronizarea magică”.

 

Inchide