Cinci mituri privind viața bateriei unui smartphone

Cinci mituri privind viața bateriei unui smartphone
Publicat: 17/08/2015, 18:11

Iată mai jos lista întocmită de Mashable:

1. ”Folosirea altor încărcătoare decât cele originale distruge bateria” – FALS. Chiar dacă încărcătorul cu care redai viața bateriei tale nu este ”de firmă” (de la Samsung, Apple), acestea încarcă bateria aproape la fel de bine, indiferent că vorbim de cele de la firma Belkin sau de la KMS. Cu toate acestea, Mashable nu recomandă folosirea ”fake-urilor” ieftine, care într-adevăr nu încarcă aproape deloc telefonul.

2. ”Nu ar trebui să îți folosești telefonul în timp ce se încarcă” – FALS. Dacă folosești încărcătoarele de mai sus (cele originale sau cele de la altă firmă, dar nu fake-uri), nu este nicio problemă în folosirea telefonului în timp ce se încarcă, neexistând riscul ca acesta să se supraîncălzească și să explodeze sau să electrocuteze utilizatorul.

3. ”Dacă îți încarci telefonul peste noapte, se distruge bateria” – FALS. Mashable scrie că telefonul este mai ”deștept” decât crezi și, odată ce bateria este 100% full, nu se mai încarcă.

4. ”Nu trebuie să îți închizi niciodată telefonul” – FALS. Atât Apple, cât și Android recomandă închiderea telefonului cel puțin o dată pe săptămână, pentru a păstra viața bateriei.

5. ”Nu îți încărca telefonul până nu e complet ‘mort”’ – FALS. Mashable scrie că e mai bine să ne încărcăm telefonul în fiecare zi decât să îl lăsăm să ”moară” și apoi să îl încărcăm full.