Cum va arăta iPhone-ul mai ieftin

Redactor:
Adrian Popa
Potrivit mai multor surse, Apple lucrează la o versiune mai ieftină de iPhone, destinată piețelor aflate în curs de dezvoltare.

Potrivit mai multor surse, Apple lucrează la o versiune mai ieftină de iPhone, destinată piețelor aflate în curs de dezvoltare. Terminalul va avea carcasă de plastic, ecran cu diagonala de 4 inci (10,16 centimetri), procesor Apple A6 și va fi fabricat de companiile Foxconn (Hon Hai Precision Industry) si Pegatron.

Terminalul va fi lansat, potrivit publicației taiwaneze Digitimes, în același timp cu iPhone 5S.

În primele luni, vor fi produse între 2,5 și 3 milioane de iPhone-uri mai ieftine, care vor costa în jur de 350 de dolari, deoarece Apple dorește să testeze reacția pieței. Compania este recunoscută ca un producător de produse premium.

Apple a fost nevoită să dezvolte un model de iPhone mai ieftin după ce a pierdut masiv cotă de piață în fața Samsung și a Android.

Într-un nou raport, firma de cercetare a pieței Strategy Analytics arată că iPhone ar putea ajunge să aibă o cotă de piață globală pe segmentul de smartphone-uri mai mică de 10% în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

În ultimele trei luni din 2012, iPhone avea o cotă de piață de 22%. Aceasta a scăzut la 18% în primul trimestru al acestui an, iar cel mai probabil declinul va continua în perioada aprilie – iunie, până la 12%, urmând ca în cel de-al treilea trimestru să fie de doar 9%.

 

Inchide