Datele a milioane de clienți ai companiei Wyze, expuse timp de mai multe săptămâni

Redactor:
Silviu Bănilă
Producătorul de dispozitive inteligente Wyze a confirmat că informațiile personale ale 2,4 milioane de clienți au fost lăsate expuse online timp de mai multe săptămâni, transmite publicația Engadget.

Printre informații, care puteau fi accesate de hackeri, se găseau adrese de e-mail, date despre sănătatea clienților (înălțimea și greutatea), dar și numele date de utilizatori camerelor conectate la internet, potrivit Mediafax.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de compania Twelve Security. Problema a fost confirmată de un cofondator al companiei, Dongsheng Song, pe 27 decembrie. Potrivit lui, datele au fost lăsate expuse în perioada 4 – 26 decembrie 2019.

Potrivit lui Song, vulnerabilitatea a fost cauzată de o eroare umană, atunci când informațiile au fost mutate într-o nouă bază de date. Potrivit lui, date mai sensibile – precum parolele, adresele de locuințe și informațiile financiare – nu au fost expuse.

Wyze produce dispozitive inteligente conectate la internet, printre care becuri, camere video, sonerii sau lacăte. Compania s-a bucurat de mare succes datorită prețurilor accesibile pe care le au produsele sale, comparativ cu cele oferite de competitori precum Nest.

 

Inchide