Dezvăluire importantă făcută de CEO-ul Apple, Tim Cook

Dezvăluire importantă făcută de CEO-ul Apple, Tim Cook
Publicat: 21/10/2015, 11:48

Potrivit unui articol apărut pe blogul oficial al publicației The Wall Street Journal, Tim Cook a abordat multe teme, luni seară, de la automobile la criptarea datelor și până la drepturile omului. Prezentăm mai jos cinci dintre cele mai importante anunțuri făcute de Tim Cook în cadrul acelui eveniment:

1. Câte persoane folosesc Apple Music – Tim Cook a evitat cu iscusință întrebările despre Apple Watch, preferând să vorbească despre planurile Apple de a lansa o televiziune și un model de automobil electric. Însă a precizat și o cifră: 15 milioane. Este vorba despre numărul de persoane care folosesc Apple Music. Din acea cifră, 6,5 milioane de persoane sunt abonați plătitori. Cifrele sugerează că aproape 60% dintre persoanele care s-au înscris inițial pe acest serviciu de streaming muzical au decis să plătească un abonament după încheierea perioadei de testare gratuită a serviciului.

2. Noul Apple TV este o piatră de temelie – Noul post Apple TV va fi lansat în octombrie. Tim Cook spune că noul streaming-box va fi „o piatră de temelie” care va schimba fundamental experiența privitului la televizor, iar zilele „plimbatului” printre canale s-au cam încheiat. Comentariile sale sugerează că vor urma și alte anunțuri din partea Apple. „Prima armă tocmai a tras primul foc”, a spus Tim Cook.

3. O schimbare se va produce la nivelul automobilelor – Gerard Baker, editor la The Wall Street Journal, nu a fost deloc subtil atunci când a dirijat conversația spre automobile. „Vrei să poți să bei mai mult?”, a întrebat, în glumă, Tim Cook. CEO-ul Apple nu a spus însă dacă Apple va construi un automobil electric, dar a fost foarte franc în legătură cu ceea ce se va întâmpla cu industria auto: „o schimbare majoră”. Software-ul este tot mai important, a spus Tim Cook. „Pe străzi, vedeți cum automobilele care se conduc autonom sunt tot mai numeroase”, a adăugat el.

4. Confidențialitatea nu este un compromis – Apple afirmă că adună cât mai puține date despre clienții săi. (În schimb, concurenți precum Google rafinează experiențele clienților în funcție de datele pe care le colectează). Tim Cook spune cu fermitate că întărirea confidențialității nu va degrada experiențele clienților Apple. „Nimeni nu ar trebui să fie obligat să opteze pentru confidențialitate sau pentru securitate. Ar trebui pur și simplu să fim suficient de deștepți pentru a le asigura pe amândouă”, a declarat Tim Cook. Această declarație a condus la o discuție intensă purtată de CEO-ul companiei Apple cu editorul Gerard Baker despre confidențialitate și securitatea națională. „Nu trebuie să presupuneți că o «ieșire de serviciu» este singura cale pentru a obține securitate”, a adăugat Tim Cook.

5. Drepturile omului, o responsabilitate a corporațiilor – Tim Cook și Gerard Baker au rezervat o parte din timpul alocat acestui interviu pentru a vorbi despre chestiunea drepturilor omului. „Fiecare generație întâmpină dificultăți în a-i trata pe ceilalți oameni cu un minimum de respect. Este atât de bizar”, a spus Tim Cook. El a mai spus că există multe chestiuni asupra cărora Apple poate să se concentreze, precum mediul înconjurător și educația. Gerard Baker a dorit să afle, de asemenea, dacă managerii de la Apple sunt îngrijorați, întrucât poziția companiei în privința drepturilor omului ar putea să îi îndepărteze pe clienți. „Nu. Guvernul nu lucrează la fel de bine ca noi. Atunci când se ajunge într-un impas, afacerile au mai multă responsabilitate”, a spus Tim Cook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari