Facebook testează posibilitatea vânzării de abonamente video. Programele care sunt incluse

Redactor:
Razvan Tupa
Facebook testează posibilitatea vânzării de abonamente video. Programele care sunt incluse
Platforma Facebook lansează în Statele Unite cu titlul de probă vânzarea de abonamente video pentru programele BBC și ITV BritBox, CollegeHumor''s Dropout, MotorTrend App și Tastemade Plus, anunță Variety.

Facebook a încercat să includă și programe tv de la HBO și Showtime. Deocamdată marile rețele comerciale de televiziune nu sunt disponibile pentru vânzare pe platforma socială.

În perioada de probă cele patru programe vor fi disponibile exclusiv pentru abonații din Statele Unite.

Spre deosebire de alți distribuitori ca Amazon, Apple sau Roku, Facebook nu dispune de o platformă pentru conectarea aparatului tv, dar sunt zvonuri că va lansa această opțiune în toamnă pentru a include acces la aplicațiile de streaming.

Facebook dezvoltă noul serviciu de abonare video pe scheletul Watch, platforma gratuită, finanțată din reclame, pe care a lansat-o în urmă cu doi ani. Watch a avut 140 de milioane de utilizatori zilnic, oferind mii de emisiuni printre care și producții proprii ca „Red Table Talk”, cu Jada Pinkett Smith, și o nouă variantă a emisiunii MTV „The Real World”.

Compania se bazează pe faptul că abonații vor prefera să folosească utilitățile rețelei sociale pentru a rămâne în legătură cu producătorii și cu ceilalți fani ai emisiunilor oferite online. Utilizatorii vor putea să participe la grupuri de discuție despre producțiile recente și să ia parte la petreceri de vizionare Facebook, la care mai mulți abonați vor putea să urmărească același program în același timp și să discute în timp real.

Tastemade are aproape 31 de milioane de urmăritori pe pagina Facebook, College Humor, peste 9 milioane, iar MotorTrend, peste 3 milioane. BritBox are cea mai mică bază de fani, cu mai puțin de 200.000 de urmăritori.

Foto: Pixabay

 

Inchide