FACEBOOK, trei schimbări în algoritm. Cum vor apărea de acum postările pe FACEBOOK

FACEBOOK, trei schimbări în algoritm. Cum vor apărea de acum postările pe FACEBOOK
Publicat: 22/04/2015, 14:13
Actualizat: 01/02/2019, 05:51

FACEBOOK.Rețeaua de socializare Facebook a anunțat marți introducerea a trei modificări în algoritmul de afișare a conținutului în fluxul de știri al fiecărui utilizator, în încercarea de a îndeplini o serie de cereri ale publicului, în urma unui sondaj efectuat în rândul utilizatorilor platformei online.

Astfel, în cazul utilizatorilor care au puțini prieteni sau prieteni care publică foarte puțin conținut pe Facebook, rețeaua a modificat regula referitoare la restricțiile de afișare a postărilor multiple consecutive din partea aceleiași surse, oferind astfel utilizatorilor care doresc să petreacă mai mult timp online, mai mult conținut din partea prietenilor și paginilor pe care aceștia le urmăresc.

Facebook spune că, în urma sondajului efectuat în rândul utilizatorilor rețelei de socializare, mulți dintre aceștia s-au plâns de faptul că ratează postări importante din partea prietenilor și ale altor surse pe care le urmăresc. Pentru a rezolva această problemă, algoritmul de afișare a conținutului a fost modificat pentru a permite o poziție superioară în newsfeed a postărilor directe din partea prietenilor și a celor cu care utilizatorii interacționează cel mai des pe platforma online, cum ar fi fotografii, videoclipuri, linkuri și actualizări ale „statusului”.

Facebook a dat asigurări că persoanele care citesc știri sau interacionează des pe platformă cu conținutul unor pagini pe care le urmăresc nu vor avea de suferit, articolele urmând să fie în continuare livrate în newsfeed, pe baza preferințelor fiecăruia, dar prioritare vor fi actualizările din partea prietenilor.

FACEBOOK.O altă problemă reieșită în urma sondajului efectuat în rândul utilizatorilor este că aceștia nu doresc să vadă când prietenii lor comentează la un articol sau dau „like” unei postări. Facebook a precizat că aceste informații vor fi afișate, începând de marți, mai jos în fluxul de știri sau chiar deloc, ceea ce va maximiza șansele ca utilizatorii să vadă mai întâi conținutul publicat de prietenii cei mai apropiați și de paginile pe care le urmăresc.

Potrivit anunțului de marți al Facebook, schimbările efectuate asupra algoritmului de afișare a conținutului vor avea un impact variat asupra distribuirii către fani a conținutului publicat pe Facebook de pagini precum cele ale instituțiilor mass-media, acest lucru depinzând de publicul fiecărei pagini și de cât de mult conținut este publicat. Rețeaua de socializare a precizat că este posibil ca în anumite cazuri numărul de utilizatori care vor vedea conținutul publicat de o pagină să scadă, ceea ce va duce și o scădere a traficului web către site-ul respectiv, dar că, în timp, aceste posibile probleme se vor rezolva atât timp cât conținutul publicat este de interes pentru fani.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, având 1,35 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populația conectată la internet la nivel mondial folosește această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârșitul lunii octombrie 2014 publicația The Wall Street Journal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...