Google a anunțat noile smartphone-uri Pixel 4 și Pixel 4 XL

Redactor:
Cătălin Nițu
Seria de smartphone-uri Pixel 4 nu a fost niciun secret. Google a început să vorbească despre acestea încă din vară, oferind fotografii oficiale cu telefoanele și vorbind despre tehnologiile hardware ale acestuia fără să se ascundă prea mult, transmite Go4it.

Credeam că știm destul de multe despre ele încă dinainte să apară, însă se pare că surprizele pe care compania le-a păstrat erau legate în special de software și capabilitățile mai speciale ale acestora.

Pixel 4 – Senzorul Soli

În primul rând, Google a vorbit despre Soli, noul senzor de tip „radar”, care permite control cu ajutorul gesturilor și recunoaștere facială foarte sigură. Acest sistem folosește algoritmi AI pentru a recunoaște diverse gesturi, iar tot ce înregistrează acest senzor este stocat exclusiv pe dispozitiv, pentru a oferi control complet utilizatorilor asupra intimității datelor.

Pixel 4 – Noi funcții AI prin Google Assistant

De asemenea, Google Assistant este acum o funcție mult mai rapidă pe dispozitivele Pixel. Acestea pot prelua comenzi fără internet pentru funcțiile telefonului și procesarea de voce este realizată pe telefon. Astfel, totul este mult mai rapid, iar comenzile pot fi realizate într-un limbaj natural. Atunci când informațiile pe care le ceri prin Assistant sunt pe internet, asistentul folosește internetul, însă dacă poate oferi un răspuns fără internet, nu va folosi internetul. De altfel, Assistant funcționează și în Airplane Mode.

Folosind aceste funcții de AI procesate pe telefon, Google lansează și o aplicație de înregistrat voce cu funcții de transcriere, putând înregistra atât audio cât și text ceea ce se aude în jurul telefonului. Poți apoi căuta anumite cuvinte sau fraze în format text prin înregistrarea audio.

Pixel 4 – Display

Google laudă display-ul de pe Pixel 4 XL drept „cel mai bun de pe piață”, fiind deja testat de DisplayMate și primind nota A+ din partea organizației. Acesta beneficiază de un refresh rate de 90 Hz și folosește un panou OLED care se apropie de perfecțiune din punct de vedere al redării culorilor.

Pixel 4 – Camera

La capitolul camere, Google Pixel 4 și Pixel 4 XL folosesc doi senzori. Unul principal wide și unul cu zoom. Desigur, Google dorește ca funcțiile sale foto să fie cele mai bune de pe piață, iar totul se face prin software. Compania a prezentat noi funcții HDR, care captează atât detalii în zone luminate, cât și în zonele mai întunecate. Funcția de zoom permite realizarea unor cadre cu zoom hibrid foarte detaliate, folosind AI pentru îmbunătățirea cadrelor.

La capitolul portret, prezența a două camere permite o mai bună decupare a subiectului, iar efectul funcționează pe ambele camere. Conform Google, părul sau blana animalelor nu este o problemă pentru modul portret de pe modelele Pixel 4. Nu în ultimul rând, modul nocturn a primit îmbunătățiri semnificative, putând acum realiza inclusiv fotografii cu expunere lungă cu cerul înstelat. Totul este realizat folosind algoritmi AI, mai multe expuneri și fotografii cu expunere lungă.

Citește continuarea în Go4it

Inchide