Google este pe cale să devină noul gigant în domeniul cloud, după Amazon.com

Google este pe cale să devină noul gigant în domeniul cloud, după Amazon.com
Publicat: 12/08/2013, 19:45
Actualizat: 29/09/2018, 00:21

Google este pe cale să devină noul gigant în domeniul cloud, după Amazon.com, fiind posibil ca divizia de profil a grupului să aducă venituri de 10 miliarde de dolari, chiar mai mari decât cele generate de YouTube, a declarat luni Colin Sebastian, analist la compania de consultanță Baird.

Divizia cloud a Google oferă companiilor infrastructură IT pe web, aplicații și servicii.

„Google se află în prima fază de capitalizare a unei strategii de tipul AWS, prin care vrea să ofere o gamă largă de servicii cloud firmelor mici și mijlocii dar și companiilor mari”, a spus Sebastian, citat de MarketWatch

Strategia AWS se referă la Amazon Web Services, care a scos în evidență potențialul de creștere a domeniului cloud computing, oferind afaceri pe Internet, infrastructură IT la un cost scăzut și servicii.

În loc să înființeze propriile centre de date și să plătească sume mari pentru licențe și întreținere, companiile folosesc rețeaua unui furnizor, plătind în funcție de capacitatea informatică utilizată.

Domeniul cloud înregistrează creștere rapidă, iar Google este bine poziționată să se dezvolte.

„Considerăm că Google poate că capteze 20% din cota de piață pentru email”, a arătat analistul.

El a adăugat că afacerile Google în domeniul cloud pot aduce grupului minim 10 miliarde de dolari și, la fel ca în cazul AWS, acest fapt va provoca probleme pentru unii operatori tradiționali din industria IT.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase