Google lansează USB Security Key pentru autentificarea sigură în doi pași în serviciile sale

Redactor:
Silviu Bănilă
Google lansează USB Security Key pentru autentificarea sigură în doi pași în serviciile sale
Google a implementat funcția de autentificare prin intermediul unui stick USB (FIDO U2F Security Key) în cadrul procesului de verificare în doi pași.

Google le oferă utilizatorilor o modalitate mai simplă și sigură de logare. Un stick USB poate fi utilizat pentru conectarea la conturile Google în doi pași.

USB Security Key se asigură că cel care se autentifică pe un cont Google este chiar utilizatorul acestuia.

Autenficarea în doi pași îi solicită utilizatorului să introducă un cod secret, trimis pe telefon, dincolo de parola contului online. Astfel, hackerii nu pot folosi parolele și identitățile online furate.

USB Security Key adaugă un nou nivel de protecție în procesul de autentificare. În loc să introducă codul secret, utilizatorul va introduce USB Security Key în calculator și se va conecta în siguranță la browserul Chrome și alte conturi Google.

Stick-ul implementează protocolul Universal 2nd Factor, promovat de FIDO Alliance, însemnând că poate fi folosit și de alte programe de navigare pe internet.

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide