„Harry Potter” ar putea juca într-un film despre creatorul jocului video „Grand Theft Auto”

Publicat: 10/04/2015, 16:14

Potrivit hollywoodreporter.com, filmul va face referire la conflictul dintre creatorul GTA și un avocat din Miami, care a dorit ă înterzică violența în jocurile video. Regizorul Owen Harris va realiza producția pentru BBC Films.

Daniel Radcliffe va juca rolul lui Sam Houser, cofondatorul și președintele britanic al Rockstar Games, compania din spatele jocurilor de mare succes GTA, Max Payne și Red Dead. Houser a transformat GTA într-unul din cele mai populare jocuri video din lume.

Houser și Rockstar Games au fost criticați în trecut de avocatul activist Jack Thompson. Acesta era un avocat fără scrupule din Florida, care a atacat mereu companiile media pentru promovarea muzicii rap și a violenței, dar a devenit „obsedat” de industria jocurilor video și GTA s-a transformat în ținta sa favorită. În 2008, avocatul buclucaș a fost concediat pentru comportament inadecvat.

În timp ce rolul lui Thompson nu a fost adjudecat încă de un actor, un alt „răsfățat” al marilor ecrane, James Woods, a scris scenariul proiectului, intitulat anterior Rockstar Games. Filmul, a cărui producție va fi demarată la 20 aprilie, este bazat pe cartea lui David Kushner, „Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto”.

foto: BPA/Mediafax/Bogdan Maran

foto: Sam HOUSER, creatorul jocului video GTA

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase